Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Betlémské světlo září také v Bystřici nad Pernštejnem

/
/
/
288 Zobrazení



Betlémské světlo je plamínek odebraný z věčného ohně, který hoří v jeskyni pod bazilikou Narození Páně v Betlémě v centrální části Palestiny, představuje symbol míru, lásky, naděje a přátelství. Rozvoz světla zajišťují skauti a skautky z celého světa. Do České republiky ho od roku 1990 z Rakouska dovážejí brněnští skauti.

Do Bystřice nad Pernštejnem jej dovezli vlakem 16. prosince, kde si ho vyzvedli skauti ze Skautského střediska Klen Bystřice nad Pernštejnem. V sobotu 23. prosince si jej mohli zájemci vyzvednout před budovou informačního na Masarykově náměstí. O tento plamínek je jako každý rok velký zájem a tak ke skautům přiházejí lidé často s ne jednou lucerničkou. Někteří si dokonce přicházejí i několikrát, protože Betlémské světlo musí donést i rodičům, nebo sousedům. Zájemci si mohou dojít pro Betlémské světlo v sobotu až do 16.00.

  • Facebook
  • Twitter