Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Balíčky doručené GLS z Jihlavy jsou nyní zelenější

/
/
/
408 Zobrazení



Firma Schneider Electric instalovala nejmodernější technologie EcoStruxure Building v nově dokončeném logistickém a distribučním centru GLS v Jihlavě. Výstavbu centra s řešením od Schneider Electric urychlil covid.

Jde o řešení založené na IoT (internetu věcí), které umožňuje měření, řízení a vyhodnocování energetických toků celé budovy. Výsledkem tohoto kroku je automatizace provozu, omezení uhlíkové stopy a příprava na udržitelné zdroje energie. Kromě toho je zajištěno příjemné pracovní prostředí a dostupnost detailního přehledu o stavu budovy.

Výstavba nového průmyslového uzlu se stala nutností, když byly kvůli zájmu o přepravu zboží během covidových lockdownů překročeny původní kapacitní limity. Cílem při výstavbě haly bylo dosáhnout jednoduchého centrálního řízení, které je vzhledem k rozloze a využití velmi důležité. Zprovozněná moderní budova GLS má proto automatizovaný provoz díky instalovanému řešení EcoStruxure Building od Schneider Electric. To zahrnuje především automatické ovládání žaluzií a světlíků, spolehlivou kontrolu stavu agregátů a čerpadel, ochranu rozvaděčů a usnadnění kontroly havarijního systému pro tepelné čerpadlo. Nové centrum nabízí možnost automatizace řízení, centrálního ovládání a poskytuje detailní reporty o aktuálním stavu budovy, což pomáhá zvýšit efektivitu a snížit náklady na energie. Objekt je vytápěn tepelným čerpadlem a zároveň je zde zesílená izolace pro minimalizaci energetických ztrát. LED osvětlení instalované v celé hale má také možnost směnného provozu a nastavení intenzity osvětlení, čímž velmi přispívá k úsporám energie. Instalované řešení využívá KNX s moderními přístroji pro řízení technologií a vyhodnocování v reálném čase. Celý systém tak spojuje a efektivně řídí mimo jiné 1 300 svítidel, 29 vrat, 50 kusů žaluzií a 44 světlíků, 2 tepelná čerpadla či kompletní vzduchotechniku.

Zelený provoz, důraz na úsporu energie a snížení emisí
EcoStruxure Building představuje revoluční přístup k řízení budov, který umožňuje zákazníkům zlepšit své výkonnosti a dosáhnout vyšší úrovně udržitelnosti. Tento produkt je výsledkem výzkumu a vývoje společnosti Schneider Electric a představuje krok vpřed v oblasti inteligentních budov.

„Schneider Electric nabízí nejmodernější řešení pro řízení budov, a právě EcoStruxure Building pomáhá našim zákazníkům dosáhnout vyšší úrovně energetické efektivity. Využití systému KNX v logistickém centru GLS k řízení vzduchotechniky, čerpadel, vytápění, ale i svítidel a žaluzií je jen jedním z příkladů, jak se mohou budovy přiblížit ke stanoveným cílům udržitelnosti,“ říká Pavel Bezucký, generální ředitel Schneider Electric pro Českou republiku.

  • Facebook
  • Twitter