Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Autobusový terminál otevřeli v Jaroměřicích nad Rokytnou

/
/
/
2189 Zobrazení



V pondělí 3. září zahájili v Jaroměřicích nad Rokytnou pátek provoz nově zrekonstruovaného autobusového nádraží, které bylo slavnostně otevřeno v pátek 31. srpna. 

Původní autobusové nádraží bylo postaveno v osmdesátých letech minulého století a v současnosti nevyhovovalo rozmístěním jednotlivých stání, úrovní sociálního zázemí výpravní budovy a čekárny pro cestující, komfortu pro cestující ale nebylo možné přestupovat z prostředků individuální dopravy na veřejnou. Proto vedení města v roce 2013 připravilo rekonstrukci výpravní budovy s čekárnou, sociálním zázemím apod. Projekt byl hotov a akce byla dokonce schválena s finančními prostředky v rozpočtu města. Náklady na opravu samotné budovy byly tehdy ve výši zhruba dvou milionů korun.

Slavnostní otevření nového autobusového nádraží v Jaroměřicích nad Rokytnou

Následně se vedení města dozvědělo, že bude vyhlášena výzva dotačního programu v rámci IROP na rekonstrukci autobusových nádraží. „Rozhodli jsme tedy, že nebudeme opravovat pouze samotnou budovu, ale připravíme projekt na komplexní rekonstrukci celého autobusového nádraží. Získali jsme dotaci v rámci IROP – Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 25 milion korun, která pokrývá 90 % celkových nákladů. Spoluúčast je 10 %, což je zhruba 2,5 milionu, které jsme původně plánovali dát z rozpočtu města na opravu pouze samotné budovy,“ vysvětluje Jaroslav Soukup, starosta Jaroměřic nad Rokytnou.
Samotný nový autobusový terminál má v přední části čtyři stání, v zadní části pak další dvě pro dálkové spoje a navíc další tři stání jako rezervu, kdyby se počet spojů rozšiřoval. Nyní tři rezervní stání budou sloužit jako odstavná plocha pro zájezdové autobusy. Součástí je také i nově instalovaný digitální informační systém o odjezdech autobusů s jedním velkoplošným panelem uvnitř čekárny nádraží a jedním vnějším. „V rámci rekonstrukce se také podařilo vybudovat v rámci dotace téměř 40 nových parkovacích míst pro osobní auta a uzamykatelné cykloboxy pro 32 kol. A dokonce se nám i do tohoto prostoru podařilo postavit novou hasičskou zbrojnici pro tři zásahová vozidla naší jednotky požární ochrany města v rámci JPO II. A jakmile to počasí dovolí, doplní se i potřebná zeleň,“ uzavírá
Jaroslav Soukup.

  • Facebook
  • Twitter