Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Altánek v havlíčkobrodském parku Budoucnost se vrátí k původním barvám

/
/
/
1720 Zobrazení



Dřevěný altán v parku Budoucnost v Havlíčkově Bodě, který je od roku 2016 kulturní památkou, město s podporou Kraje Vysočina restauruje. Práce se dotknou především výměny degradovaných dřevěných prvků, poškozených cihel v podlaze a nového nátěru. Jde o jeden z nejvýznamnějších historických objektů v parku Budoucnost.

„V současné době je altán červenožlutý. Na základě průzkumu bude upřesněno jeho nové barevné řešení. Rádi bychom se vrátili k původnímu vzhledu, který zahrnoval odstíny šedi a modři,“ prozradil vedoucí odboru rozvoje města Josef Beneš. Obnovu altánku finančně podpořil 350 000 korun Kraj Vysočina v rámci programu Památky 2019. Zbývajících zhruba 500 000 korun zaplatí ze svého rozpočtu město Havlíčkův Brod. Restaurátorské práce bude dodavatelská firma provádět zhruba do poloviny října 2019.

Secesní altánek v parku Budoucnost před rekonstrukcí

Secesní stavba z konce 19. století, která se nachází nedaleko sochy Karla Havlíčka Borovského, představuje hodnotný a zajímavý příklad altánu s vyřezávanými prvky folklórního tvarosloví. Díky rekonstrukci bude moci dominanta parku z konce 19. století sloužit obyvatelům i návštěvníkům města k odpočinku v celé své kráse.

  • Facebook
  • Twitter