Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Advent v Regionálním muzeu

/
/
/
282 Zobrazení



Adventní komentované prohlídky Moučkova domu mohou zájemci navštívit od začátku prosince až do Tří králů ve Žďáře nad Sázavou. Ve Vánocemi provoněné atmosféře se dozvědí mnoho zajímavostí z historie Vánoc. V budově Regionálního muzea na Tvrzi bude k vidění Příběh vánoční ozdoby.

V kupeckém krámě se seznámí s vánočním sortimentem zboží, nahlédnou do salonu bohaté měšťanské domácnosti na Štědrý den. Prostor bude věnován také tradičním horáckým vánočním zvykům. Vyzkouší si věštění budoucnosti litím olova, odklápěním hrnečků a taháním polínek.
Během vánočních svátků bude v případě zájmu začátek prohlídky každou půl hodinu.
Bližší informace na stránkách muzea.
Vstupné: plné 50 Kč, snížené 30 Kč.

Vánoce v Moučkově domě, foto: Milan Šustr

V budově Regionálního muzea na Tvrzi bude po celý prosinec možné navštívit Příběh vánoční ozdoby. Návštěvníci zda zjistí, kdy se v domácnostech začaly zdobit vánoční stromečky, jaké typy ozdob a jaké materiály se v různých obdobích používaly. Prohlédnou si vrkoč, třesolku nebo polas, mohou se pokochat čokoládovými kolekcemi, které na stromeček věšely naše babičky. Zjistí, co má s vánočními ozdobami společného Krakonoš. Součástí výstavy na Tvrzi je tvořivá dílna.
Vstupné: plné 50 Kč, snížené 30 Kč.

Úvodní foto: Vánoce v Muzeu, foto: Milan Šustr

  • Facebook
  • Twitter