Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Adapťácký jarmark aneb staré dobré časy na téma pro VI. Květinový den

/
/
/
927 Zobrazení



Květinový den, který se nesl v duchu tradičních řemesel, uspořádala Odlehčovací služba Adapta při Oblastní charitě Jihlava pro své uživatele, jejich rodinné příslušníky i pro veřejnost.

Každý z návštěvníků obdivoval kovářské umění, mohl si zkusit dřinu, kterou zažívaly naše babičky při draní peří a na své si přišli i ti, kteří se učili výtvarné techniky pod vedením zkušené malířky Lucky Krajíček, která na Květinový den pořádaný opět v předhradí Roštejna, zavítala až z Hodonína.

Nechyběla ani zajímavá taneční vystoupení. Velký potlesk si zasloužila skupina Vivadus složená z uživatelů služby Adapta. Další překvapení si připravili zaměstnanci i uživatelé Adapty. Představili fungování Adapty od roku 2014 pomocí malované prezentace na plátně. Příběh na téma Od semínka do květu sklidil od diváků velký úspěch.

Další vystupující předvedli výrazový tanec v podání Taneční uskupeni SEtkání, segment ORBITA, z. s., Brno. To ale z daleka nebylo vše. Program pokračoval módní přehlídkou Pavlíny Rychtecké a krásným vystoupení skupiny Ištar pod vedením Aleny Hutařové na téma Dvojí život.

Na několika stanovištích byly připraveny soutěže zaměřené na zručnost účastníků, ti pak dostali krásné odměny, které jim Adapťáci v rámci své dílny vyrobili. Palce všem držela i kastelánka hradu, která každý rok Adapťáky v předhradí přivítá a těm, kterým z urputného soustředění vyhládlo, připravila kavárna Babu z Jihlavy výborné občerstvení a sladký dar, který dostali uživatelé Adapty od Jirky Poukara – cukrárna DENA.

Nabitý odpolední program provázely úsměvy všech účastníků, ale také organizátorů z Adapty, protože radost z krásného odpoledne byla cítit z předhradí až na hrad a určitě i dál.

Letošní Květinový den se konal za finanční podpory Kraje Vysočina a KOUS Vysočina.

Odlehčovací služba Adapta Jihlava poskytuje podporu těm, kteří se starají a pečují o osoby se sníženou soběstačností z důvodu chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí, současně předcházet jejich sociální izolaci a nabízet jim bezpečné a podnětné prostředí.

  • Facebook
  • Twitter