Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Abraxas koncertuje v pátek v Havlíčkově Brodě

/
/
/
807 Zobrazení



Abraxas, legendární kapela Slávka Jandy, vystoupí v pátek 29. října v klubu Oko v Havlíčkově Brodě, hostem posledního večera koncertní série Golden Eye bude také kapely Livin Free.

Kapela vznikla na troskách pražské skupiny Abraam. „Výraz abra se hudebníkům zdál rockově magický, tudíž byl ponechán, a protože všichni znali desku Carlose Santany Abraxas, která podivnou náhodou licenčně vyšla i u nás, na novém názvu se celkem rychle shodli. A tak v únoru 1976 vlétl do historie našeho rocku exotický motýl zvaný Abraxas.“ (Internetová encyklopedie rocku).
„Nejlepší sestava je z hudebního hlediska zcela jasně v současné době. Hraje nám to skvěle,“ říká Slávek Janda o své kapele v bilančním rozhovoru pro Rockový svět. „Může to znít neuctivě vůči mnoha muzikantům z předchozích sestav, ale Abraxas před dvěma lety na festivalu Stock Dobrohostov předvedl takový nářez, že mu to věřím!“ dodává pořadatel série Golden Eye Petr Kletečka.

Skupina Livin Free, druhý host pátečního večera, byla založena na konci roku 2018 zpěvákem a klávesistou Honzou Holečkem (Energit, Blues band Luboše Andršta) jako vlastní autorský projekt. Jako první byl ke spolupráci požádán jeho dlouholetý spoluhráč z Energitu a baskytarová legenda Vladimír Guma Kulhánek, se kterým Honza začal postupně aranžovat materiál k připravovanému prvnímu albu. Po delší úvaze se rozhodli ke spolupráci přizvat mladé a velmi talentované muzikanty se zdejší klubové scény Tomáše Frolíka a Michaela Noska. Stylově je skupina rocková, ale výhradně ovlivněna americkou hudbou, zejména blues a gospelem. V polovině listopadu 2019 kapela pokřtila v Malostranské besedě své debutové album Voices From Beyond.

Čtvrtý koncert seriálu Golden Eye, ve kterém obrazně řečeno na pódiu poměří síly dva z nejlepších českých baskytaristů – Guma Kulhánek a Ivan Doležálek, se uskuteční v pátek 29. listopadu od 20.00.

  • Facebook
  • Twitter