Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velikonoční čas v Jihlavě

/
/
/
444 Zobrazení



Velikonoční čas zpestří v Jihlavě obyvatelům a návštěvníkům hned několik akcí, ve čtvrtek 28. března dopoledne mohou zájemci vyrazit do Smetanových sadů nebo na komentované procházky městem či do podzemí, od pravého poledne je na Masarykově náměstí řehtačkový průvod a odpoledne je na programu divadlo a folklórní vystoupení.

Smetanovy sady 10.00–18.00
Na Velikonočním jarmarku se můžete naučit plést pomlázku, koupit hrníček na sváteční kávu nebo vybrat něco hezkého ze šitého a háčkovaného zboží. Jarmark také nabídne prodej jarních květin a léčivých bylin, velikonoční dílny, hry pro děti, divadlo, folklórní soubory a živou muziku.

Ve 12.00 vychází z Oblastní galerie Vysočiny na Masarykově náměstí řehtačkový průvod v doprovodu velikonočních masek divadla TEJP. Ve Smetanových sadech uvítá průvod pan primátor a všichni účastníci dostanou velikonoční jidáše.

Odpoledne zahraje Teárt Pavla Šmída Větrnou pohádku, a nebude chybět ani vystoupení folklorních souborů.

Komentované procházky přiblíží význam slova Velikonoce, proč se na Zelený čtvrtek pečou jidáše i humorné příběhy ze staré Jihlavy. Vychází se od Brány Matky Boží. Vstupenku si můžete koupit na TIC nebo online.

Brána Matky Boží – Jihlavské humoresky s ochutnávkou velikonočních jidášů, 10.00–11.00
Velikonoce bez tajemství a pokladů jsou jako notový papír bez not.

Jihlavské podzemí 10.00–16.00 Tajemný poklad v podzemí
Vstupte do světa tajemných chodeb a skrytých pokladů, ve čtvrtek mohou všichni dobrodruzi objevit v podzemí tajemný poklad.

Dům Gustava Mahlera 16.00-18.00
Velikonoční otevřená dílna vás seznámí s historií a symbolikou masek v lidovém i abstraktním umění. Během dvou hodin procestují zájemci celý svět a z pestré nabídky materiálů vytvoří originální masku.

  • Facebook
  • Twitter