Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O velikonočním víkendu začíná letošní návštěvní sezona na Michalově statku v Pohledi

/
/
/
437 Zobrazení



Spolek pro obnovu Českého království a obec Pohleď u Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku pořádá v sobotu 30. a v neděli 31. března tradiční Staročeské Velikonoce na Michalově statku v Pohledi.

Sezona začíná na Michalově statku tradičně na velikonoční svátky. „Nahlédneme opět do života obyvatel selského statku o velikonočních svátcích v časech před zrušením poddanství v Čechách. Vyzdobená světnice s prostřenou tabulí ukáže, co se o velikonocích jedlo a pilo. Pokud to dovolí podmínky na dvoře, budou k vidění i ukázky některých jarních prací a příprava polního nářadí.

České plemeno česká červinka na Michalově statku, archiv Vysočina-news.cz

Návštěvníci uvidí také naše krávy původního českého plemene česká červinka. V sobotu vystoupí v 10.30, 11.30, 13.30 a 14.30 folklorní soubor Škubánek ze Světlé nad Sázavou se svým velikonočním programem s vynášením smrtky, dívčími koledami s novým lítem a obchůzkou s řehtačkami. Nebudou chybět ukázky drobných řemesel a prodej velikonočních výrobků, které budou k vidění na vejminku a v přilehlé chalupě bezzemka. V místním hospodě u Františka Josefa mohou zájemci ochutnat tradiční velikonoční jídla,“ popisuje Jindřich Holub, starosta Pohledi a starosta spolku. Otevřeno je po oba dny od 10.00 do 17.00.

  • Facebook
  • Twitter