Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtyři nové výstavy zahájí v pátek v havlíčkobrodské galerii

/
/
/
288 Zobrazení



Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě připravila na začátek prázdnin hned čtyři výstavy, jejich zahájení se uskuteční v pátek 30. června v 16.30 v prostorách havlíčkobrodské galerie.

Výběr ze sbírek galerie nabídne výstava nazvaná S lidmi a místy na dotek II, zájemci si ji mohou prohlédnout až do poloviny října.

Léto Jaroslava Šerých je expozice, která připomene 95. výročí narození havlíčkobrodského rodáka, malíře a grafika Jaroslava Šerých. Potrvá do konce září.

Absolventské a ročníkové práce uměleckořemeslných oborů Akademie Světlá nad Sázavou přibliží výstava nazvaná Sklo/kámen/kov/šperk, přístupná do 23. srpna. Jedná se o širokou škálu děl, jež studenti vytvořili jako své pololetní, ročníkové či absolventské práce a s nimiž se účastní letošních profesních uměleckořemeslných přehlídek a sympozií, např. mezinárodního kovářského sympozia Hefaiston na hradě Helfštýn.

V 17.00 se uskuteční vernisáž výstavy Vladimír Suchánek – Hledání cesty. „Na rozdíl od předchozí výstavy v roce 2008, která byla věnována volné litografické tvorbě, exlibris a ilustraci, dnešní výstava je výběrem jeho díla, dokumentující autorovo hledání vlastní výtvarné cesty, jež vyústilo v tvorbu barevné litografie, kterou obohatil i o nové přístupy v lavírování na litografickém kameni.
My jsme se soustředili především na část jeho tvorby, která většinou zůstávala veřejnosti skrytá. Jsou to především jeho četné kresby, strukturální grafika, abstraktní monotypy, koláže, malba akrylem a objevování možností techniky litografie. Všechna tato díla jsou poznamenaná jistou nostalgií, jsou záznamem určitého niterného zážitku nebo tajemství. Jsou dokladem zodpovědného přístupu autora ke své tvorbě bez ohledu na různé módní tendence, svědectvím jeho nezávislosti, tvůrčí svobody a pracovního nasazení. Jeho dílo bezesporu patří k trvalým hodnotám české výtvarné scény,“ popisuje Hana Nováková z havlíčkobrodské galerie. Výstavu, která potrvá do 10. září, uvede Martin Suchánek.

Hudební vystoupení Duo Viennese Tuning Times – Sebastian Brettfeld a Vojtěch Munduch.

  • Facebook
  • Twitter