Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vymyšlený jazyk, ostrovtip i graffiti: spolek Fšem uvede v Třebíči mladé umělce všeho druhu

/
/
/
353 Zobrazení



Spolek Fšem přichystal na konec školního roku multižánrovou akci. Jádrem je dvojkoncert zpěvačky Josefiny Dusk a kapely MMNK, program doplní mladí umělci z Třebíče. Dvojkoncert se uskuteční v pátek 30. června od 19.30 v letní zahrádce Jak jinak Na Hradbách.

Na konci měsíce června se v letní zahrádce Jak jinak Na Hradbách uskuteční dva koncerty – v Třebíči vystoupí brněnští MMNK a popová experimentátorka Josefina Dusk. Zpěvačka začala skládat hudbu před pár lety v Londýně a dnes se hudebním stylem nejvíce blíží zařazení bratty sci-fi fetish synth pop. Ve zkratce se jedná o experimentální, rituální
popovou hudbu, která kombinuje elektroniku s vymyšleným jazykem. Se svou tvorbou začala poháněna touhou performovat. To je evidentní jak z jejích živých vystoupení plných výrazných kostýmů, líčení a tance, tak ze samotné hudby. Letos vystoupí hudebnice například i na renomovaném hudebním festivalu Colours of Ostrava.

Konec června v Třebíči ve znamení dvou koncertů


Brněnskou kapelu MMNK každý hned pozná podle českých textů plných nevybíravého jazyka a ostrovtipu, který provokuje a baví zároveň. Jejich hudba je svižná a veselá, hraje ostrými riffy, nadžánrovou směsí a surovou rytmikou. Členové MMNK se neberou moc vážně, možná i proto někdy – napůl vážně, napůl doopravdy – svoji zkratku vysvětlují jako Můry Mají Nárok na Kremaci. A stejný přístup očekávejte i od jejich hudby. Tu si lze před koncertem naposlouchat na debutovém albu Uměnení 2: Ohnivá pomsta, které vydali na začátku roku 2022.
Jako předskokan dvojkoncertu vystoupí třebíčský violoncellista Petr Ondřej Stupka. Ve svém novém sólo projektu osciluje na hranici melancholie violoncella a syrových zvuků elektrických syntezátorů. Za pomocí smyček a sekvencí tak přichází s novým způsobem, jak se zastavit v čase.
Hudební program obohatí street-artová výstava třebíčského výtvarníka Felikze Hagena, ten o svém umění říká: “Moje tvorba je založena hlavně na amatérském samostudiu a není pro každé oko.” Vystavené kousky plné kontrastů a emocí kombinují pestrou škálu technik a mapují autorovu tvorbu od roku 2021 až po současnost.

Za vstup návštěvníci zaplatí 200 korun. Podrobnosti o akci uvádí spolek Fšem na svých sociálních sítích.

  • Facebook
  • Twitter