Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Okamžiky věčnosti i pomíjivosti Veroniky Jurákové v Telči

/
/
/
347 Zobrazení



Výstavu fotografií Veroniky Jurákové nazvanou Okamžiky věčnosti i pomíjivosti zahájí ve čtvrtek 9. února vernisáží v prostorách Univerzitního centra Masarykovy univerzity v Telči, výstava potrvá do 31. března.

Výstava Okamžiky věčnosti i pomíjivosti představí fotografie Veroniky Jurákové. „Fotografie vznikaly v letech 1998 až 2010, originály jsou vytvořené autorkou od zmáčknutí spouště přes vyvolání filmu a kompletní práce ve fotolaboratoři. Pro výstavu byly negativy oskenovány a vytištěny v původní surové podobě bez retuší. Jediný moderní zákrok, který autorka využila, je barevné tónování, které má vyjádřit její osobní vnímání atmosféry. I výběr témat je málo obvyklý. Určitý smutek z pomíjivosti pozemského světa se snoubí s opatrně vyjádřenou nadějí v existenci věčnosti a zachycuje okamžiky, které jsou běžně opomíjené a zdánlivě bezvýznamné a přehlížené – pohozená panenka, povalený pomník, toulavá kočka. Velkou část tvoří záběry z hřbitovů – jihlavských, pražských a pařížských,“ popisuje Sylva Pospíchalová z jihlavského muzea.

  • Facebook
  • Twitter