Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Příznivci básníka Otokara Březiny si v Jaroměřicích připomněli výročí jeho narození

/
/
/
520 Zobrazení



Společnost Otokara Březiny (SOB) ve spolupráci s městem Jaroměřice nad Rokytnou uspořádala v sobotu 10. září výroční setkání se vzpomínkovým programem k uctění památky básníka Otokara Březiny.

Program začal na místním hřbitově pietním aktem u básníkova hrobu, kde promluvil předseda SOB Petr Kopejska. Dopolední program pokračoval tradičním setkáním členů SOB a hostů v Muzeu Otokara Březiny, kde si mohli účastníci prohlédnout výstavu Den s Janem Zahradníčkem, program zpestřil Vladimír Vejtasa, který se převtělil do postavy básníka Otokara Březiny a přivítal nového předsedu SOB Petra Kopejska. Společně s ním vysadil na skalce, která je součástí zahrady patřící k muzeu, květinu lomikámen Karla Čapka.

Odpolední program proběhl ve vinárně hotelu Opera, kde Petr Kopejska četl básně básnířky Ludmily Klukanové, rodačky z Lipníka, který se nachází nedaleko Jaroměřic. Ludmila Klukanová je autorkou básní, jež vycházely v Jihlavských listech a také tří knih pohádek. Po přečtení básní odpovídala autorka na dotazy posluchačů a besedovala s nimi. Setkání hudebně doprovázela Adéla Sovková, studentka konzervatoře na dechový nástroj horn.

  • Facebook
  • Twitter