Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Poetika tvorby – obrázky smyslné i nesmyslné v jihlavském muzeu

/
/
/
925 Zobrazení



V pátek 14. října začíná v prostoru muzejních arkád výstava Poetika tvorby – obrázky smyslné i nesmyslné. Expozice představí výběr z tvorby Yvony Bartoňkové a Jiřího Grégra.

Yvona Bartoňková je malířka-samouk, která maluje obrazy s tematikou zaměřenou na koně, abstrakce, ale i portréty či krajiny. Kromě malování ji zajímají a baví koně živí, bonsaje, tai-či, nově malování cínových vojáčků, četba, čaj a dobrá káva. Novou inspiraci hledá nejen u koní, ale i v přírodě, kterou velice miluje a obdivuje.
Je absolventkou půlročního malířského kurzu v Ateliéru pro kočku a víkendových workshopů suchého pastelu pod vedením Michala Janovského.

Jiří Grégr se věnuje zejména fotografování ženských portrétů, jejich grafickému zpracování a provedení ve formě foto-pláten. Jeho tvorba je naplno prostoupena diagnózou věčného romantika.
Vzhledem ke své profesi v oboru IT má blízko k počítačové úpravě fotografií a jejich stylizaci do poeticky-pohádkového světa. Když zrovna nefotí či nehoruje pro poezii, tak jej nejspíš najdete s knihou nebo kytarou v ruce.
K jeho dalším koníčkům patří bonsaje, sport (hlavně kolo a běhání), nepohrdne sklenkou dobrého vína ve společnosti přátel či také procházkou v lůně matičky přírody. Je absolventem foto-kurzu Karolíny Ryvolové.

  • Facebook
  • Twitter