Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava má nové dopravní hřiště

/
/
/
1526 Zobrazení



Slavnostní otevření dopravního hřiště proběhlo v pátek 18. září v Jihlavě, pořadatelé připravili doprovodný program a cyklistickou projížďku.

Součástí rekonstruovaného areálu je nová budova s učebnou, zázemím pro personál, šatny, ale i sklad kol spolu s dílnou pro jejich opravu. V budově je také sociální zařízení, které bude moci v provozní době využívat i veřejnost. Součástí areálu je i venkovní krytá terasa, na níž při pěkném počasí může probíhat výuka.

„Pro výuku bude ve zdejší kolárně k dispozici 35 dětských jízdních kol a 17 odrážedel, která zajistila městská policie. Je zde samozřejmě i potenciál pro půjčování kol veřejnosti, bylo by ale třeba pořídit jiná kola než ta, která jsou určena k výuce, zatím se s tím tedy nepočítá,“ doplnil Jan Frenc, ředitel Městské policie Jihlava.

Areál bude provozován prostřednictvím Služeb města Jihlavy, odbornou výuku pro žáky bude zajišťovat příspěvková organizace města Dům dětí a mládeže (dále DDM). Obnovu hřiště financovalo statutární město Jihlava a stála necelých 25 milionů korun. Hřiště bude v dopoledních hodinách sloužit k dopravní výuce, odpoledne bude patřit veřejnosti.

Kolem hřiště povede nová cyklostezka G02 za více než sedm milionů korun, která bude navazovat na stezky pod Brněnským mostem a u City Parku. Její dokončení je plánováno koncem letošního října, kdy by mělo být hotové i rozšíření komunikace na Křižíkově ulici. Ta naváže na stavbu bytového komplexu „Jihlavské Benátky“. Příští rok se pro zvýšení bezpečnosti chodců plánuje také obnova chodníků na Brtnickém předměstí. Dále byl v první polovině letošního roku opraven most na Křižíkově ulici a povrch komunikací v ulici U Rybníčků. Do konce tohoto roku bude dokončena také oprava lávky pro pěší nad řekou Jihlávkou.

Fotoreportáž Zuzana Javůrková

  • Facebook
  • Twitter