Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava MYSLcomeBEK v Třebíči

/
/
/
809 Zobrazení



Ve čtvrtek 6. února otevírá Muzeum Vysočiny Třebíč v prostorách konírny třebíčského zámku výstavu nazvanou MYSLcomeBEK, která představuje díla třebíčského řezbáře Petra Kremlise Kotoulka. Vernisáž proběhne v 17.00 a expozice potrvá do 15. března.

Ačkoliv se tvorbě se dřevem věnuje Petr Kremlis Kotoulek už takřka dvacet let, prozatím svá díla prezentoval pouze na společných výstavách v rodném městě. Výstava obsáhne celou jeho tvorbu – jak díla na zakázku, tak soukromá díla. K vidění budou masky, loutky, karikatury, zvířata nebo dřevěná sousoší. Jelikož vystavené dřevořezby zahrnou nejen díla nejnovější, ale také počáteční tvorbu, bude možné sledovat vývoj a posun v autorově práci.
Název MYSLcomeBEK má upozornit návštěvníky, že vystavené práce nejsou určeny pouze pro pohled, ale – a to především – také k zamyšlení. Petr Kotoulek používá různá znamení, symboly, obměny, řeč těla postav, náznaky, květomluvu apod. Vzhledem k tomu, že většina děl patří soukromým osobám, jedná se o unikátní příležitost zhlédnout převážnou část autorovy tvorby na jednom místě.
Petr Kremlis Kotoulek je třebíčský rodák. Řezbářství se věnuje téměř 20 let. „Vyřezávání se mi stalo záchranou, duševní i fyzickou pastvou a pasu se dodnes.“

Na vernisáži vystoupí saxofonista Lukáš Horký. Hudbu tvoří pomocí metody zvané looping (vrstvení harmonických, melodických a rytmických smyček). Zaměřuje se především na ambientní hudbu vycházející z elektroniky, jazzu a hip hopu.

  • Facebook
  • Twitter