Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prvními narozenými v letošním roce v Havlíčkově Brodě tři kluci

/
/
/
1616 Zobrazení



První den nového roku ovládli havlíčkobrodskou porodnici kluci – narodili se Gabriel, Michal a Petr. Druhý lednový den ráno se pak narodila dvojčátka letošního roku a jsou z Havlíčkova Brodu – Teodora a Jeremiáš Vejvodovi.

První miminko roku 2020 v Nemocnici Havlíčkův Brod spatřilo světlo světa v 8.25 a je to Gabriel Kopřiva s porodní váhou 3,6 kg. První den letošního roku se narodili v Havlíčkově Brodě celkem tři kluci – Gabriel Kopřiva, Michal Tecl a Petr Vystrčil. Prvními havlíčkobrodskými miminky jsou letos dvojčátka – Teodora a Jeremiáš Vejvodovi. Ta přišla na svět 2. ledna v 9.36 a 9.37. V pátek 3. ledna ve 13.00 je navštíví s dárky ředitel nemocnice David Rezničenko a starosta města Jan Tecl.

V loňském roce se v Nemocnici Havlíčkův Brod uskutečnilo 1394 porodů, z toho bylo více chlapců -735 – a 21 párů dvojčat. Největší miminko byl Daniel a vážil 4870 gr., nejmenší pak malá Monika s porodní váhou 570 gr. Celkem 258 maminek přijelo do Brodu z jiného kraje a třináct maminek ze zahraničí. Nejvíce porodů se uskutečnilo v červenci – 159 / 160 dětí.

V roce 2019 rodiče nejčastěji svým dětem dávali jména Jakub, Adam, Jan, Antonín a Matyáš, u holčiček Anna, Eliška, Ema, Adéla a Tereza.

  • Facebook
  • Twitter