Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brodští softbalisté sedmým nejlepším týmem v Evropě

/
/
/
701 Zobrazení



Skvělá základní skupina a pak zcela nepovedené play-off. Tak by se ve zkratce dalo shrnout účinkování brodských softbalistů na letošním Super Cupu – tedy turnaji, kde se o evropský titul utkalo osmnáct nejlepších týmů kontinentu. Broďáci po pěti výhrách a dvou prohrách skončili sedmí.

Podobně jako loni se mohli brodští Hroši na prestižním turnaji spolehnout taky na posily ze zahraničí – například na novozélanského reprezentanta Zaneho van Lieshouta nebo na Venezuelana Gabriela Carrilla. V brodské sestavě nechyběl ani jeden z nejlepších nadhazovačů v Evropě Michael Holobrádek.

Brodští softbalisté do turnaje, který hostily dva areály v Praze, vstoupili bezvadně. Během prvního dne snadno přehráli dva outsidery – chorvatský výběr MRKI Medvedi 6:3 a francouzské Nice 15:0. Už druhý hrací den pak Broďáci mohli slavit postup do play-off, a to díky přesvědčivému vítězství nad holandským celkem Hoofddorp Pioniers 7:2.

Brodští softbalisté však navzdory jistému postupu nevypustili ani závěr základní skupiny. Porazily totiž také belgický Borgerhout 9:0 a v nádherném utkání zdolali také dánský výběr Von Holmbäck Hurricanes. Nad ním reprezentanti Havlíčkova Brodu vedli už 4:0. Kvůli dvěma chybám v obraně si ale cestu k výhře zkomplikovali a těsný náskok 4:3 uhájili především díky skvělému nadhazovačskému výkonu Michaela Holobrádka v závěru utkání.

Pak ale přišlo nevydařené play-off. To se hrálo neobvyklým a poměrně komplikovaným systémem, který spočíval v tom, že každý tým, který dvakrát prohraje, končí. A Broďáci prohráli hned své úvodní dva zápasy ve vyřazovacích bojích.

Nejdřív narazili na favorizovaný belgický Braaschaat, který měl v sestavě například elitního argentinského nadhazovače Romana Godoie. Brod sice nad soupeřem z Belgie vedl už 2:0, protivník ale utkání otočil a vyhrál 4:2.

S turnajem se pak hráči z Havlíčkova Brodu rozloučili po prohře se soupeřem, který vyhrál základní část domácí extraligy – tedy s Ledenicemi. Tým z jižních Čech měl prakticky celý zápas mírný náskok. Broďákům se však na konci šesté směny podařilo vyrovnat na 9:9. Za soupeře však v posledním možném okamžiku po chybě v obraně skóroval český reprezentant Patrik Kolkus a Ledenice tak vyhrály 10:9.

Broďáci se tak po sedmém místě na Super Cupu mohou soustředit na vyřazovací boje v domácí soutěži. V základní části extraligy skončili na čtvrtém místě a ve čtvrtfinálové sérii se utkají s pražským výběrem Eagles. První zápas brodský tým v Hippos aréně odehraje v pátek 14. září.

  • Facebook
  • Twitter