Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

ZUŠ open se vrací znovu na Vysočinu

/
/
/
1168 Zobrazení



Druhý ročník celostátního happeningu ZUŠ Open proběhne ve čtvrtek 24. května ve 330 městech po celé republice, připojí se k němu i řada míst na Vysočině. 

Například v Havlíčkově Brodě proběhne Velký koncert aneb Přehlídka všeho, co se děje v ZUŠ. Havlíčkovo náměstí odpoledne rozezní žáci hudbou, tancem a uměním všeho druhu.

V Kališti, v rodném domě skladatele G. Mahlera, proběhne tematický program k jeho poctě s názvem ZUŠky kraje Gustava Mahlera křížem krážem.

Celodenní program čeká obyvatele a návštěvníky města Telč. Odpolední open-air koncert na náměstí, hudba pod hradbami, vernisáž a tematická výstava výtvarných děl Malé mořské dobrodružství, kytary na zámku či hudba v podloubí. Poctu 300 let starému nástroji v kostele sv. Ducha složí varhaníci v rámci dvou koncertů během dne, který bude zakončen společným improvizováním všech interpretů s pozváním publika na náměstí města.

Program je připraven i v mnoha dalších městech kraje Vysočina. Počtem účinkujících i velikostí publika lze považovat ZUŠ Open za největší kulturní akci v České republice.

ZUŠ Open se v Kraji Vysočina uskuteční v Bystřici nad Pernštejnem, Havlíčkově Brodě, Humpolci, Chotěboři, Jihlavě, Ledči nad Sázavou, Náměšti nad Oslavou, Novém Městě na Moravě, Pelhřimově, Polné, Telči, Třebíči, Třešti, Velké Bíteši, Velkém Meziříčí, Žďáru nad Sázavou a Žirovnici.

Více informací na: www.zusopen.cz.

  • Facebook
  • Twitter