Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zoo Jihlava má druhou nejvyšší návštěvnost v historii

/
/
/
620 Zobrazení



Přestože jihlavská zoologická zahrada mohla loni kvůli epidemiologickým opatřením otevřít až 12. dubna, hlásí druhou nejvyšší návštěvnost v historii. Jejími branami prošlo celkem 342 479 návštěvníků. V loňském roce prošlo branami zoologické zahrady 342 479 návštěvníků, nejvíce lidí přišlo v červenci.

Prvenství zatím drží rok 2019, kdy zoologickou zahradu navštívilo 346 600 lidí. Potvrdilo se tak, že zoo dlouhodobě patří k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším turistickým místům na Vysočině.

Rekordní červenec
Ještě v dubnu a květnu byla návštěvnost zoo průměrná a odpovídající předchozím rokům. Každý další měsíc okolo letní sezony však byl nadprůměrný. Tradičně nejsilnějšími měsíci byl červenec s 93 569 lidmi, což je momentální historický rekord a srpen se 77 992. Překvapily ale i měsíce červen zhruba s 48 000, září zhruba 32 000 a říjen zhruba s 22 000 návštěvníky. Celkově bylo už na konci října vidět, že návštěvnost Zoo Jihlava bude více než skvělá. „Možná v tom hrály i obavy části veřejnosti trávit dovolenou v zahraničí a tak se turistický ruch upnul spíše k tuzemským výletním cílům,“ podotkl mluvčí jihlavské zoo Martin Maláč.

Minimum prostředků a nejistota
Přízeň lidí a s ní spojená i vysoká návštěvnost pomohla zahradě zejména po ekonomické stránce. „Chybějící finanční zdroje v prvním covidovém roce 2020 jsme čerpali z našeho rezervního fondu a velice nám pomohl i náš zřizovatel Statutární město Jihlava. Do začátku roku 2021 jsme tak vstupovali s minimem prostředků a velikou nejistotou, kdy budeme moci pro veřejnost otevřít. Zde patří obrovské díky všem našim příznivcům a podporovatelům za to, že nás i přes různá aktuální hygienická opatření neváhali navštěvovat. Doufám, že radost ze setkání se zvířaty, pozitivní zážitky i poučení převládaly nad drobnými omezeními. Za jejich dodržování, disciplínu a trpělivost patří všem našim návštěvníkům též veliké díky. Zároveň nás to všechno zavazuje do nadcházejícího roku i do dalších let k udržení standardu i dalšího zkvalitňování i rozšiřování našich služeb,“ uvedl ředitel jihlavské zoo Jan Vašák.

  • Facebook
  • Twitter