Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Známý český spisovatel Pavel Kosatík představí novou knihu o Zámku Žďár nad Sázavou

/
/
/
1226 Zobrazení



Žďárský zámek vydal první knihu o své historii s názvem Minulost a současnost. Autorem je Pavel Kosatík, který napsal mimo jiné knihu o T. G. Masarykovi či Emilu Zátopkovi. Křest se koná v sobotu 8. prosince v 11.00 v areálu zámku a bude součástí vánočních trhů.

„Jedná se o první knihu o celé historii zámeckého areálu. Jsme nadšení, že se náš několikaletý sen proměnil ve skutečnost. Kniha provádí čtenáře minulostí i současností původně cisterciáckého kláštera založeného ve 13. století. Celkové vyznění knihy podtrhují kresby a především fotografie, které dokreslují příběh zámku a poutního areálu na Zelené hoře. Jsme poctěni, že se kmotry stanou pánové Stanislav Mikule, Miloslav Loupaur a Pavel Benedikt Elbl ze žďárského Regionálního muzea a dále místostarostka Žďáru nad Sázavou paní Ludmila Řezníčková,“ říká majitel zámku Constantin Kinský.

Diskuze s autorem i Constantinem Kinským
Kromě slavnostního křtu knihy, která vyšla v českém i anglickém jazyce, se mohou návštěvníci těšit na autogramiádu i besedu s Pavlem Kosatíkem a Constantinem Kinským.

Zámecké vánoční trhy zavedou návštěvníky do běžně uzavřených prostor zámku
Atmosféru v neznámých zámeckých chodbách dokreslí smyčcové kvarteto, folklorní soubor nebo troubení z oken. „Letos chystáme novinku. Senioři z Vysočiny budou číst dětem pohádky spojené s ochutnávkou vánočního cukroví, které sami upekli. K zakoupení bude mimo jiné i modrotisk, který se nedávno dostal na seznam UNESCO,“ láká na zámek marketingová ředitelka Lucie Herberová.

Obálka knihy
  • Facebook
  • Twitter