Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zimní SCOLA TELCZ 2021 bude letos virtuální

/
/
/
559 Zobrazení



Zimní workshop SCOLA TELCZ patří v Telči k tradičním únorovým událostem, letošní ročník bude s ohledem na epidemická omezení probíhat od 15. do 17. února virtuálně.

Hlavním tématem proto bude hledání odpovědí na otázky: Jaké je vnímání města bez jeho fyzické návštěvy? Jak je tvořen virtuální (online) obraz města Telče? Jaké informace lze shromáždit o městě před jeho návštěvou, jaké jsou předpokládané hodnoty, jaká je kvalita informací a jaké jsou pocity při porovnání online analýzy se skutečnými zkušenostmi poté?

Zimní Scola Telcz 2021 se zaměří na virtuální obraz města Telče a zachycení jeho kulturní, sociální, historické a prostorové podstaty v individualizovaných mentálních mapách. „Studenti, kteří budou pracovat ve skupinách po dvou nebo třech, se rozhodnou, zda se chtějí zaměřit na konkrétní nebo abstraktní popisy města a jeho promítnutí na virtuální (případně také tisknutelnou nebo online) mapu Telče. Pro přiblížení a pochopení lze použít důležitá architektonická díla, historické cesty, události nebo shromážděné příběhy, subjektivní pocity, umělecká díla, popularitu míst a pohledů, hustotu pořízených fotografií, zvuky, materiály, propojení, křižovatky a další neomezené analytické metody městské konfigurace. Překročení obvyklých hranic ve vnímání města umožní vytváření virtuálních mentálních map, které odhalí možná zkreslení obrazu města světového dědictví UNESCO a očekávání jeho návštěvníků,“ popisuje Jaroslav Makovec, ředitel Univerzitního centra Telč a předseda Rady Kulturního centra Masarykovy univerzity.

Veřejná prezentace výstupů jednotlivých studentských týmů se bude konat ve středu 17. února od 15.00 zde.

  • Facebook
  • Twitter