Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osobní auto uvízlo na kolejích, policistům se podařilo zastavit blížící se rychlík

/
/
/
838 Zobrazení



Ve čtvrtek 11. února před devátou hodinou uvízlo na železničním přejezdu na silnici I/23 mezi Vladislaví a Třebíčí osobní auto Škoda Octavia. Díky pohotové reakci policistů na integrovaném operačním středisku v Jihlavě se podařilo zabránit střetu vlaku s osobním autem.

„Ráno patnáct minut před devátou hodinou přijali policisté na integrovaném operačním středisku na lince 158 oznámení od řidiče osobního vozu Škoda Octavia, který projížděl po silnici I/23 ve směru od Vladislavi směrem na Třebíč. Osmnáctiletý řidič nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy zejména svým schopnostem a stavu a povaze komunikace, dostal smyk, který nevyrovnal, přejel do protisměru, kde v prostoru železničních kolejí havaroval mimo silnici. Auto zůstalo stát na železniční trati na kolejích.

Místo nehody na silnici mezi Vladislaví a Třebíči, foto: archiv Policie ČR

Operační důstojníci proto operativně kontaktovali pracovníky Českých drah a zajistili zastavení provozu na trati. Místem měl totiž projíždět rychlík Rožmberk, který se díky provedeným opatřením podařilo strojvedoucímu zastavit jen pár desítek metrů před překážkou na kolejích, kterou tvořilo havarované auto,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že na místo nehody vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. „Policisté vyloučili u řidiče dechovou zkouškou požití alkoholu před jízdou. Ten se při nehodě lehce zranil a zdravotníci ho převezli do nemocnice v Třebíči. Ve voze cestoval ještě spolujezdec, který vyvázl z nehody bez zranění. Hmotná škoda na havarovaném vozidle dosáhla částky 15 000 korun,„“ dodala Dana Čírtková. Kvůli vyprošťování vozu z kolejiště se zpozdily dva rychlíky a dva osobní vlaky, škodu způsobenou zpožděními vyčíslí České dráhy dodatečně.

  • Facebook
  • Twitter