Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žena v Jihlavě ztratila peněženku, neznámý nálezce jí odcizil čtyřicet tisíc korun z účtu

/
/
/
463 Zobrazení



Na konci března přišla v Jihlavě seniorka o svoji peněženku při přepravě svých věcí na cestě mezi Rokycanovou ulicí a jihlavskou nemocnicí. Na trase peněženka bez povšimnutí vypadla a stala se cílem nepoctivého nálezce, který si ji nechal a odcizil z účtu peníze i z účtu ženy.

„V peněžence měla seniorka kromě finanční hotovosti také platební kartu. Škoda jí ale nevznikla pouze tím, že přišla o peněženku, následně totiž došlo k zneužití platební karty a necelé desítce výběrů peněz z bankomatů na různých místech. Než majitelka krádež peněženky zjistila a stihla kartu zablokovat, došlo k výběrům finanční hotovosti v Jihlavě, v Pelhřimově a dále v Českých Budějovicích,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté se obracejí na obyvatele Jihlavy se žádostí o spolupráci při prověřování případu zneužití platební karty, jejíž majitelka přišla o čtyřicet tisíc korun. „Policisté pátrají po muži zachyceném na fotografiích a potřebovali by v zájmu prověřování zjistit jeho totožnost. V zájmu prověřování by potřebovali zjistit totožnost muže na fotografiích a s žádostí o spolupráci se proto obracejí na veřejnost,“ popsala Jana Kroutilová s tím, že policisté žádají obyvatele Jihlavy, kteří muže na fotografiích poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

„Zároveň upozorňujeme na to, že je třeba chránit si PIN kód k platební kartě a v žádném případě ho nepsat přímo na kartu nebo jej nemít zaznamenaný někde v její blízkosti,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter