Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ze země i z ptačí perspektivy. Fotografie Michala Maška nabízejí neotřelé pohledy

/
/
/
310 Zobrazení



Nejnovější soubor fotografií vystavený ve foyer pavilonu chirurgických oborů novoměstské nemocnice pochází z fotografické dílny Michala Maška z Bystřice nad Pernštejnem. K vidění jsou snímky z nejbližšího okolí i z míst, která fotograf na svých cestách navštívil.

Chudobínská borovice, Zelená hora s památkou zapsanou v seznamu UNESCO nebo svátečně rozsvícené novoměstské náměstí. Ale také slavná Seceda, zámek Hradec nad Moravicí který vypadá jako vystřižený z pohádkového příběhu a další atraktivní místa. Mnohá z nich jsou zachycena z nadhledu. „Vyzkoušel jsem létání a focení dronem a musím říct, že pohled z ptačí perspektivy jsem si zamiloval. Moje snímky focené z výšky jsou k vidění v několika brožurách, v letácích a také třeba i v propagačních materiálech,“ říká Michal Mašek, který sám sebe nenazývá renomovaným fotografem, ale prostě jen „klukem s foťákem“.
Fotografovat začal už coby šestiletý capart, když mu otec svěřil svůj fotoaparát a naučil ho s ním zacházet. Od té doby jsou prakticky nerozlučná dvojka. Neodkládá foťák ani v práci, naopak, stal se v podstatě jeho pracovním nástrojem. Michal Mašek totiž pracuje v bystřickém turistickém informačním centru, tím pádem se objevuje i na všech akcích města. „V roce 2020 jsem se stal oficiálním fotografem města Bystřice nad Pernštejnem. Fotím veškeré kulturní a sportovní akce, vítání občánků, reportáže do novin… Zkrátka všechno, co se tu děje,“ přitakává.

Výstava Michala Maška v pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě potrvá až do 14. května.

  • Facebook
  • Twitter