Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zdravotníky Vysočiny prověřilo cvičení na Bystřicku

/
/
/
248 Zobrazení



Připravenost krajských záchranářů prověřilo ve čtvrtek 19. října devátý ročník Metodického cvičení, které se konalo na Bystřicku. Pět tříčlenných výjezdových skupin zdravotnických záchranářů ze všech pěti výjezdových oblastí regionu čekalo pět reálně vypadajících úkolů.

V Centrum Eden v Novém Dvoře v Bystřici nad Pernštejnem odstartovalo cvičení v osm hodin ráno. Zdatnost zdravotnických záchranářů prověřilo během dopoledne a odpoledne pět scénářů, které simulovaly události, jež mohou reálně nastat. „Díky precizní práci maskérů z Crash&Trouble a důkladné přípravě lektorů Vzdělávacího a výcvikového střediska, vypadaly úkoly a jednotlivá zranění zcela věrohodně. Náročný byl ovšem i terén, jehož hlavním cílem bylo otestovat fyzickou zdatnost soutěžních posádek. Záchranáři s veškerým vybavením například museli zdolat 128 schodů, které vedou na dvacet pět metrů vysokou rozhlednu Karasín a poskytnout první pomoc ženě s infarktem. Stejně obtížný byl i výstup na zříceninu hradu Zubštejn, kde si museli záchranáři poradit s vážným podchlazením mladé pacientky. Následovalo těžké polytrauma u osoby po pádu z ferraty v obci Vír, zástava oběhu u pacienta po zásahu elektrickým proudem v elektrárně na Vírské přehradě či popáleniny a inhalační trauma u člověka, který se snažil rozdělat oheň v kamnech za pomoci benzínu,“ popsal Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Pohár z rukou ředitelky Vladislavy Filové si letos převzala posádka z výjezdové oblasti Jihlava, kterou reprezentovali záchranáři Bořivoj Tišl, Marcel Šimek a Jan Průša. „Všichni záchranáři si vedli skvěle a náročné úkoly řešili s maximálním nasazením. Upřímně gratuluji vítězům i všem ostatním, síly byly velmi vyrovnané,“ doplnila po vyhlášení výsledků ředitelka Filová a nezapomněla poděkovat všem, co se na přípravě cvičení podíleli.

  • Facebook
  • Twitter