Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Legendární sopranistka Gabriela Beňačková přiveze do Jihlavy největší pěvecké talenty ze sedmnácti zemí světa

/
/
/
390 Zobrazení



Od 21. do 23. října se uskuteční v Jihlavě šestnáctý ročník Mezinárodní pěvecké soutěže Gabriely Beňačkové, na kterém se představí nejlepší mladí operní pěvci současnosti z Kolumbie, USA, Filipín, Koreji, Chorvatska, Česka, Francie, Kazachstánu, Číny, Irska, Slovenska, Brazílie, Polska, Slovinska, Rumunska, Ruska nebo Ukrajiny.

„V rámci Mezinárodní pěvecké soutěže Gabriely Beňačkové mohou v Jihlavě posluchači navštívit semifinálové a finálové kolo soutěže. Semifinálové kolo soutěže proběhne v sobotu 21. října od 16.00 v Gotickém sále městské radnice v Jihlavě a představí se na něm 40 nejlepších pěvců, které vybrala odborná porota.
Finálové kolo pak proběhne o den později 22. října od 16.00 opět v Gotickém sále radnice. Vrcholem soutěže je pak pondělní koncert vítězů, který proběhne od 17.00 také v Gotickém sále radnice. Vstupenky na koncert vítězů jsou už zcela vyprodány, ale posluchači ještě mohou získat vstupenky na semifinálové a finálové kolo soutěže, které jsou k dispozici na TIC v Jihlavě,“ popisuje ředitel soutěže Jakub Pustina.

Soutěž už třetím rokem vyhlašuje pěveckou divizi Gustav Mahler, kde pěvci díky přednesu skladby Gustava Mahlera mohou získat speciální cenu.

„Odborná porota, v čele s legendární sopranistkou Gabrielou Beňačkovou, bude mít opět velice nelehký úkol, protože všech 40 pěvců, kteří přijíždějí do Jihlavy, jsou již vlastně vítězi. A to proto, že se museli mezi několika stovkami konkurentů z více než 60ti zemí světa prozpívat až mezi 40 nejlepších. Všichni tito mladí pěvci patří mezi nejlepší pěvecké talenty současnosti a žádný milovník krásné hudby by si neměl nechat ujít jejich ohromující výkony,“ dodává Jakub Pustina.

Akci už tradičně podporuje statutární město Jihlava a Kraj Vysočina.

TERMÍNY KONCERTŮ:
21.10.2023 – koncert SEMIFINALISTŮ, 16:00, Gotický sál radnice, Jihlava
22.10.2023 – koncert FINALISTŮ, 16:00, Gotický sál radnice, Jihlava
23.10.2023 – koncert VÍTĚZŮ, 17:00, Gotický sál radnice, Jihlava

Vstupenky na koncerty jsou k dispozici na TIC Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter