Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zdravotníci na Vysočině získali nové vozy lékařské přednemocniční neodkladné péče

/
/
/
449 Zobrazení



Dvě nová vozidla pro zajišťování lékařské přednemocniční neodkladné péče v setkávacím systému, tzv.
Rendez-Vous (RV) získala Zdravotnická záchranná služby Kraje Vysočina. Stejně jako předchozím období posílí vozový park záchranky automobily značky KIA Sorento.

Stejné modely aut pořídila Zdravotnická záchranná služby Kraje Vysočina už koncem roku 2021. „Jedná se o vozy, které si poradí i s velmi těžkým terénem a to především díky pohonu všech čtyř kol. Pod kapotou se nachází naftové motory o výkonu 142 kW a vozy mohou dosáhnout rychlosti až 205 km/hod.,“ jmenuje základní technické parametry vedoucí dopravy Martin Václavek.

Spolehlivost, bezpečnost a rychlost hraje podle zdravotníků zásadní roli v případě výjezdů k pacientům v přímém ohrožení života. „V tomto ohledu je velkým pomocníkem i automatická převodovka, která zvyšuje bezpečnost především při řízení ve vyšších rychlostech a kritických situacích. Vůz s volacím znakem ZVY 284 poputuje do Nového Města na Moravě a vůz ZVY 285 bude sloužit na výjezdové základně v Třebíči,“ dodává Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické zástavby je firma Fosan, s. r. o., Ivančice. Pořizovací cena činí celkem 3 751 000 Kč a uhrazena byla z velké části z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.
„Nákup sanitních vozidel plánujeme a provádíme systematicky každý rok. Hlavním záměrem je vybudování a dlouhodobé udržení co nejkvalitnějšího a akceschopného vozového parku,“ podotýká ředitelka Vladislava Filová.

  • Facebook
  • Twitter