Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárští policisté dopadli zloděje traktoru

/
/
/
541 Zobrazení



Kriminalisté ze Žďáru nad Sázavou dopadli dva podezřelé muže, kteří v červnu ukradli na Žďársku traktor v hodnotě téměř půl milionu korun, mohli ho tak mohl vrátit zpět okradené společnosti. Oba podezřelí byli obviněni z trestného činu a hrozí jim podle informací policistů až pětiletý pobyt za mřížemi.

„Případ pro policisty začal, když přijali na začátku července oznámení o krádeži traktoru z prostoru louky v katastru Vojnova Městce. Prověřování nakonec kriminalisty dovedlo až ke dvěma podezřelým mužům z Jihlavska s Pelhřimovska. Zajistili i odcizený traktor, ukrytý v objektu v obci na Pelhřimovsku. Traktor si následně převzal zpět zástupce poškozené společnosti,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou podezřelých mužů. „Muži ve věku pětatřicet a jednapadesát let byli obviněni z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ dodal Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Starší z obviněných mužů byl už v minulosti opakovaně soudně trestán.

„Muži ve druhé polovině června odcizili z volně přístupné louky odstavený traktor. Ve večerních hodinách přijeli na místo osobním vozem s připojeným odtahovým přívěsem, na který s traktorem najeli. Odcizený traktor poté přepravili do obce na Pelhřimovsku, kde jej ukryli ve stodole. Mladší z obviněných z něho odstranil identifikační prvky, vybrousil výrobní číslo a vyměnil zámky dveří kabiny, traktor měl v úmyslu využívat pro vlastní účely,“ doplnila detaily krádeže Jana Kroutilová. Případ kriminalisté dál vyšetřují.„ Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodal vedoucí žďárských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter