Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárský zámek hlásí 60 000 návštěvníků a lednovou slevu pro příznivce muzea

/
/
/
885 Zobrazení



Zámek Žďár nad Sázavou se stává stále oblíbenějším místem výletů pro turisty z celé České republiky. V roce 2019 sem zamířilo téměř 60 000 platících návštěvníků. Návštěvnost muzea, komentovaných prohlídek a edukačních programů vzrostla o více než 30 %.

„Máme velkou radost a děkujeme všem našim příznivcům, jejichž zásluhou máme za sebou velmi úspěšný rok. V letních měsících rostla návštěvnost zámku téměř o 40 % oproti roku 2018. Dařilo se nám však také v mimosezoně, kdy jsme například v únoru díky výstavě Leonardo zaznamenali 80 % nárůst návštěvníků nebo o Velikonocích, během kterých na zámek dorazilo téměř o 70 % víc lidí než v roce 2018. Jsme oblíbeným místem nejen pro obyvatele Vysočiny, ale také Prahy, Středočeského a Jihomoravského kraje,“ vysvětluje nárůst návštěvnosti Martina Sedláková, marketingová manažerka zámku.

V letošním roce se mohou návštěvníci těšit na tradiční oblíbené akce – únorové Večerní prohlídky (7. – 8. února), Velikonoce na zámku (9. – 13. dubna), Divadelní prohlídky (9. – 10. května), Kouzelné zahrady (dříve Dny otevřených zahrad) (30. – 31. května), festival KoresponDance (17. – 19. července), Den venkova (26. září), Den dýní (31. října) nebo Vánoční trh (5. – 6. prosince), jehož poslední ročník navštívilo téměř 8 000 lidí.
Až do 13. dubna mohou zájemci navštívit také zážitkovou výstavu Včela – Cesta do včelího města.
Prvních čtrnáct dní v lednu budou dveře zámku z provozních důvodů zavřené, ale od 14. do 31. ledna je připravena akce pro všechny milovníky Muzea nové generace – Muzeum za 50,-.
„Víme, že není jednoduché naplno si užít všechny exponáty muzea během jediné návštěvy. Zvýhodněné vstupné za 50,- je určeno našim dlouholetým fanouškům, ale i těm, kteří chtějí zahájit nový rok kulturním zážitkem,“ dodává k lednovému vstupnému Pavel Haluza, provozní ředitel zámku.

Zámek má otevřeno během celého zimního období od úterý do neděle od 9.00 do 17.00. V úterý, čtvrtky a soboty můžete navštívit také komentovanou prohlídku Po stopách Santiniho.

Více informací o programu na www.zamekzdar.cz.

  • Facebook
  • Twitter