Žďárský tip na zdravou svačinu s tuňákem
Šestého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare se účastní také Michaela Prášilová, studentka Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou, která připravila Bezlepkové tuňákové placky Rio Mare s fenyklovým salátem.
První kolo celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare skončilo. Nyní odborná porota pod vedením Mistra kuchaře Vladimíra Picky vybere do 23. listopadu 15 finalistů z více než 140 přihlášených receptů.
Nejlepší patnáctka postoupí do živého finále, které se uskuteční 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.
Do letošního rekordního ročníku se přihlásilo 43 středních škol, které soutěží o ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové produkty Rio Mare v hodnotě 25 000 Kč. Studenti mají za úkol vytvořit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. O tom, zda se svou svačinkou postoupí do finále, bude rozhodnuto 23. listopadu. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost. Hlasování bude probíhat na FB stránkách Rio Mare od 26. do 30. listopadu 2018.