Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V neděli se uzavře silniční tunel v Jihlavě

/
/
/
786 Zobrazení



V neděli 18. listopadu od 8.00 do 14.00 uzavřou Služby města Jihlavy Jihlavský tunel, uzavřený bude kvůli kontrole a případným opravám technologických zařízení. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava. 

„Provede se kontrola stavu rozvaděče řídící signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čistících šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů. Následně proběhne vizuální kontrola ráhna v tunelu, stavebního stavu portálů, dilatací, délky prasklin pro sanaci, ostění, výplní spár, obrubníků a posouzení možností pro odvodnění.
Po dobu uzavírky bude objízdná trasa vedena podle Provozního řádu tunelu po silnicích II. třídy a místních komunikacích v Jihlavě. Objízdná trasa bude schválena dotčenými orgány a bude vytýčena podle potřebné dokumentace. Stanovená objížďka bude vedena po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova.
Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova, U Cvičiště a Žižkova.
Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ.
Upozorňujeme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem hlavních komplikací v dopravě mohou být stále probíhající opravy na D1. Na ostatních silnicích lze také počítat s krátkodobými a neočekávanými uzavírky nebo omezeními,“ uvedl Martin Málek, tiskový mluvčí
Služby města Jihlavy, s. r. o.
Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. července 2004. Během jedné hodiny projede oběma směry přibližně na 6000 osobních a nákladních vozidel, které směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

  • Facebook
  • Twitter