Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zažijte Týden pěstounství v Kraji Vysočina a staňte se pěstouny

/
/
/
354 Zobrazení



Závěr října a začátek listopadu budou na Vysočině patřit pátému ročníku Týdne pěstounství. Kraj Vysočina připravuje osvětovou kampaň každoročně s cílem přiblížit informace z oblasti náhradní rodinné péče, ukázat zájemcům možnosti, fakta a oslovit tak případné zájemce, kteří by dětem poskytli druhý domov. Za deset dní můžete navštívit programy v několika městech a absolvovat zajímavý program pro dospělé, ale také pro děti – vše zdarma.

„Velmi oblíbenou akcí pro veřejnost a děti je ta s názvem Táhneme za jeden provaz, chybět nebude ani konference pro odborníky i laickou veřejnost a své brány otevřou doprovázející organizace pěstounů a také příslušné odbory městských úřadů, které mají náhradní rodinnou péči ve své gesci,“ upřesnila Miluše Průšová z odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina s tím, že zve všechny zájemce, aby přišli podpořit náhradní rodinnou péči a dozvědět se o pěstounech a jejich svěřených dětech více.

Akce na podporu pěstounské péče Táhneme za jeden provaz se uskuteční ve středu 25. října od 15.00 o 18.00 hodin v Cityparku Jilava. Těšit se můžete na moderátora a oblíbeného animátora Milana Řezníčka, tanečky pro děti, fotící bedýnku, malování na obličej, soutěže a hry pro děti, tvořivé dílničky, dárky pro děti, ale také na Tondu Obala na cestách – zábavný program zaměřený na třídění odpadu, a především na prezentace organizací spolupracujících na celém procesu a podpoře pěstouna.

Dny otevřených dveří s doprovodnými programy chystají odbory městských úřadů a doprovázející organizace po celé Vysočině. Jejich přehled najdete tady. „Na pátek 27. října jsme připravili povídání s pěstounkou, která předá své zkušenosti a přiblíží motivaci. Není třeba se hlásit předem. Povídání začne v 10.00 hodin v sídle naší obecně prospěšné společnosti Informační a poradenské centrum Vysočina v Horní ulici 197 v Havlíčkově Brodě,“ informovala Miroslava Šeredová, která má v organizaci na starosti doprovázení pěstounských rodin.

Konference se letos zaměří na otázku: Kam nás vede identita dětí

Zkušený psycholog Ondřej Jiráska bude ve středu 1. listopadu provázet konferencí k náhradní rodinné péči s názvem Rozcestí náhradní rodinné péče aneb kam nás vede identita dětí. Uskuteční se v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě od 9.00 do 15.00 hodin.

„Každý člověk má právo na to, aby věděl, odkud pochází a znal své kořeny. Ty mu pomohou pochopit rysy jeho osobnosti, ve které se odráží dědictví předchozích generací. I děti, které jsou v náhradní rodině takřka od narození, se mohou cítit jiné, nepochopené – a k pochopení jim často pomůže právě znalost jejich původního prostředí,“ vysvětluje, proč se tématy letošní konference prolíná právě identita, Jana Němcová z odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Detailní program konference najdete pod tímto odkazem. Na konferenci je možné se přihlásit do 25. října prostřednictvím dotazníku.

Více než týdenní program uzavře setkání pěstounských rodin v parku Robinson v Jihlavě v pátek 3. listopadu.

Na Vysočině vyrůstá 535 dětí v 409 pěstounských rodinách. Zatímco některé kraje se potýkají s nižším zájmem potenciálních pěstounů, v Kraji Vysočina se i za podpory podobných aktivit daří počty současných i budoucích pěstounů držet na stabilní úrovni.

Tato pozvánka vznikla jako výstup projektu: „Rozvoj inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina, registrační číslo CZ.03.02.02/00/22_006/0000537“. Na realizaci projektu byly poskytnuty finanční prostředky z OPZ+, který je spolufinancován Evropskou unií.

  • Facebook
  • Twitter