Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zámek Žďár vyhlašuje soutěž o nejlepší video točené na mobil

/
/
/
716 Zobrazení



Zámečtí ve Žďáře nad Sázavou si pro všechny návštěvníky a nadšence kulturního světa připravili letní filmovou soutěž nazvanou FilmZ o ceny.

Je to soutěž pro každého, kdo má v ruce mobilní telefon a v hlavě skvělé nápady. Pro tvůrce je nachystané jedno velké překvapení – záštitu nad prvním ročníkem soutěže převzal mladý youtuber, influencer a tvůrce videí Nejfake se sta tisíci fanoušky na sociálních sítích. Ten se stane také jedním ze členů odborné poroty, přiblížila Kristýna Hamáková ze zámku ve Žďáře nad Sázavou.

Od 15. července do 5. srpna můžou tvůrci každého věku přispět svou kreativitou k šíření hlavní vize rodiny Kinských, současných majitelů žďárského zámku. „Pouze společnost, která tvoří, může vzkvétat a žít dál. Naším velkým cílem do budoucna je pořádat každý rok festival krátkých filmů točených na mobil. Chceme tím přiblížit možnost tvoření jak mladým lidem bez možnosti techniky, tak nápaditým dospělým, kteří točí videa na každé dovolené. Byl by to takový festival přístupný všem, kteří obvykle nemají možnost ukázat své dovednosti a nápady,“ dodává autor myšlenky soutěže, Adrien Kinský.

Pravidla prvního ročníku soutěže:
1) V krátkém 2-5minutovém videu se musí u každého tvůrce objevit Santini – postava, zvíře, symbol nebo cokoliv, co vyvstane tvůrci na mysli. Fantazii se meze nekladou a o ní tu hlavně jde!
2) Na závěr videa je třeba vložit připravenou animaci.
3) Svá videa a přihlášky mohou zájemci posílat do 5. srpna na email: hamakova@zamekzdar.cz.

Připraveny jsou dvě soutěžní kategorie – cena odborné poroty a cena popularity. O ceně popularity rozhodne největší počet liků získaných od 6. do 13. srpna na nově vzniklém instagramovém profilu soutěže soutezfilmz. Obě kategorie budou vyhlášeny v pátek 14. srpna v 18.00 během festivalu KoresponDance, který se letos bude konat 14.-16. srpna na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Po vyhlášení vítězů se uskuteční také prezentace TOP 10 videí. Vstup pro návštěvníky na vyhlášení vítězů a projekci videí je zdarma.

Vítěz ceny odborné poroty získá dárkový poukaz na 5 000 Kč na nákup u Centrum FotoŠkoda a dvouhodinový individuální kurz Základy natáčení videa s fotoaparátem od Centrum FotoŠkoda.
Vítěz ceny popularity získá mobilní telefon z hlineckého elektrostudia Euronics Matyášek v hodnotě 3 500 Kč. Pro další v pořadí jsou připraveny poukazy do Centrum FotoŠkoda v hodnotě 1000, 500 a 300 Kč a zámecké balíčky včetně vstupenek na festival KoresponDance 2020, dodává Kristýna Hamáková.

Více informací na: www.zamekzdar.cz/filmz.

  • Facebook
  • Twitter