Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zákazové značky mezi Stříteží a Kožichovicemi už nebudou mást řidiče

/
/
/
786 Zobrazení



V úterý 5. března proběhlo jednání zástupců odboru dopravy Městského úřadu v Třebíči, Stříteže a dopravní policie kvůli aktuální dopravní situaci ve Stříteži. Podle dopravní policie a Silničního správního úřadu je silnice mezi Stříteží a Kožichovicemi, pro vozidla do 3,5 tuny průjezdná.

Silnici kromě osobních aut využívají vozy Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina, autobusy a společnost ESKO-T pro svoz odpadu. Zákazové značky pro všechna vozidla, které byly na spojovací silnici mezi Stříteží a Kožichovicemi umístěny, budou neprodleně odstraněny. Kvůli bezpečnosti obyvatel Stříteže i účastníků silničního provozu bude v místě zvýšená frekvence hlídek dopravní policie, která bude mimo jiné dbát také na to, aby tudy neprojížděly kamiony.

Silnice II/360 v úseku Třebíč – Střítež v délce zhruba 900 metrů je uzavřená od 1. března. Kraj Vysočina zde pokračuje v rekonstrukci této silnice ve zrychleném režimu, aby byla průjezdná před zahájením prací na rekonstrukci mostu v Hrotovické ulici, který je v havarijním stavu.

Oficiální objízdná trasa v zimním období, tedy od 1. do 31. března, vede pro veškerý provoz přes Červenou Hospodu, Štěměchy, Předín, Kasárna – křižovatka, Litohoř, Moravské Budějovice, Jaroměřice nad Rokytnou, Střítež.

Od 1. dubna do 19. května budou vozidla s hmotností nad 7,5 tun jezdit obousměrně z Jaroměřic nad Rokytnou přes Myslibořice, Hrotovice, Dalešice, Číměř a Vladislav. Vozidla do 7,5 tun budou jezdit obousměrně z Jaroměřic nad Rokytnou přes Boňov, Lipník a Dolní Vilémovice. Osobní auta a vozidla do 3,5 tuny mají stanovenou oficiální objízdnou trasu pro toto období přes Petrůvky, Ostašov, Lipník a Klučov.

Úplná uzavírka potrvá do 19. května, v další etapě oprav od 20. května do 30. června bude silnice mezi Třebíčí a Stříteží už průjezdná, vždy v jednom jízdním pruhu.

 

  • Facebook
  • Twitter