Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zahradní slavnost v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
779 Zobrazení



Závěr prázdnin si užili hosté Zahradní slavnosti, kterou připravili klienti, zaměstnanci a dobrovolníci v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou v Haškově ulici 692, které je součástí Domova Háj – jehož cílovou skupinou jsou osoby s mentálním nebo s kombinovaným postižením.

V úvodu bohatého programu vystoupily děti ze souboru Škubánek, a navodily skvělou atmosféru celého odpoledne – zpívaly, tančily, a zasloužily si dlouhý potlesk a drobný dárek. V následující části mohli zájemci tvořit ve výtvarně dílně, nebo si vybrat z některé zahradní hry – např. u šipek bylo stále plno. Zájem byl i o výstavu výrobků, kdy většina z hostů si i některý vybrala a zakoupila.
Pravidelně klienti domu pozvali zájemce ke komentované prohlídce zázemí, ve kterém žijí. Hosté akce se zajímali o běžný život klientů, který jim přiblížil i originální kvíz, který si pro ně pořadatelé připravili na zahradě domu. Informace k procesu transformace Domova Háj, a záměrům výstavby dalších domů ve Světlé nad Sázavou a dalších lokalitách, zodpovídal vedoucí pobytových sociálních služeb František Čapek.
Akce se koná pravidelně – letos už šestým rokem. Jejím cílem je seznámit veřejnost s tím, jak žijí lidé v komunitním bydlení, a zapojují se do života města, ve kterém bydlí. Hosté akce měli možnost získat informace, v jakém rozsahu potřebují klienti podporu. Dnes už hodně obyvatel Světlé nad Sázavou o existenci komunitního bydlení ví, ale o životě v něm většinou nemají dostatek informací, pořadatelé akce měli tedy zájem, aby si návštěvníci zažili domácí atmosféru života v tomto druhu bydlení, a mohli se zeptat na informace, které je zajímají, případně také mluvit i o svých obavách a porovnat je s realitou.

  • Facebook
  • Twitter