Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zahájení nového školního roku v Rozsochatci

/
/
/
660 Zobrazení



V pondělí 3. září se po prázdninách sešly děti opět ve školních lavicích. V rozsochatecké malotřídce je přivítala ředitelka Hana Hertlová, přítomní byli i někteří rodiče, učitelky a místostarosta obce Dušan Svoboda.

Paní ředitelka seznámila všechny s tím, jak bude probíhat školní rok, kolik zájmových kroužků na žáky čeká a pozvala na Den otevřených dveří v mateřské škole, kde byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce kuchyně. Starší žačky pak zahrály na flétnu uvítací písničku pro novou prvňačku, tu pak všichni ochotně provedli po škole.

Zahájení školního roku v Rozsochatci

Na pátek 7. září přichystali Den otevřených dveří v mateřské škole pro veřejnost. Během dvou letních měsíců v mateřské škole proběhla rekonstrukce školní kuchyně. Poté, co začaly v zimním období opadávat v jedné části obklady, rozhodlo zastupitelstvo obce, jako zřizovatel, o celkové opravě. Během ní došlo k výměně obkladů, na podlahu byla dána nová protiskluzová dlažba, opraven byl rozvod elektřiny a vody. Do vybavení byla pořízena nová pojízdná lázeň, změkčovač vody, nerezový dvoudřez, nové dveře a některý nábytek. Ze školního rozpočtu se na vybavení investovalo přibližně 60 000, na ostatní opravy bylo použito z obecního rozpočtu prozatím 350 000, některé položky budou teprve vyúčtovány. Byla to první velká oprava kuchyně od otevření mateřské školy v roce 1981. 
Přítomné nejprve uvítala paní ředitelka mateřské a základní školy v Rozsochatci Hana Hertlová a za obec promluvil místostarosta Dušan Svoboda. Hostem byl také Radek Bláha za firmu Ecostone, která rekonstrukci prováděla. Místostarosta poděkoval i všem ostatním, kteří při akci pomáhali, místním řemeslníkům, obecním zastupitelům, zaměstnankyním školky, členům TJ Sokol. Po prohlídce mateřské školy připravily kuchařky ochutnávku jídel, které pro žáky připravují.

 

 

  • Facebook
  • Twitter