Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Začala výstava Region Press Foto 2022 v Jihlavě

/
/
/
332 Zobrazení



Jubilejní desátý ročník fotografické výstavy Region Press Foto 2022 pořádá v současnosti v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě Syndikát novinářů Vysočina, přináší reportážní i výtvarné fotografie šestnácti tištěných a internetových médií z Vysočiny.

Až do 31. ledna si mohou zájemci v přízemí vedle kongresového sálu a u dalšího jednacího sálu ve třetím patře Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě prohlédnout fotografie.
„Jde o jubilejní desátý ročník výstavy, která má za cíl prezentovat rozmanitost médií v našem regionu. Na každém ze 24 panelů si návštěvníci přečtou popisky k fotografiím, ale i informace o jednotlivých novinách, časopisech nebo webových portálech,“ popisuje Jaroslav Paclík, předseda Syndikátu novinářů Vysočina.
Celkem 48 fotografií od profesionálních i amatérských fotografů je podle jeho slov zajímavou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl.
„Všem redakcím, které se výstavy fotografií účastní, děkujeme za spolupráci. Je vidět, jak pestrá a kreativní média na Vysočině máme. Snaží se velmi dobře pracovat s fotografiemi a posouvat se v tomto ohledu dále dopředu,“ dodává za pořádající Syndikát novinářů Vysočina Petr Klukan.

Fotografie jsou k vidění u sálu zastupitelstva a pak ještě u jednací místnosti o dvě patra výše, foto: Petr Klukan


Výstava je první akcí Syndikátu novinářů Vysočina v tomto roce a je koncipována jako putovní. V den instalace výstavy, v úterý 3. ledna 2023, uplynulo sto let od úmrtí slavného spisovatele a novináře Jaroslava Haška, od jehož úmrtí uplyne na konci dubna 140 let. V polovině ledna si na Vysočině lidé připomenou sté výročí narození významného českého historika a politologa Josefa Kalvody, rodáka z Malče u Chotěboře, který se ve svých dílech a časopiseckých článcích zabýval především výkladem a popisem posledních sto let v historii české a československé společnosti.

Své fotografie v Jihlavě vystavují:
Brtnický zpravodaj, DNES, Horácké novinky, Jaroměřický zpravodaj, Jihlavské listy, Jihlavské noviny, Jihlavský deník, Naše město, Počátecký zpravodaj, Polenský zpravodaj, Telčské listy, Třebíčské noviny, Třebíčský deník, Třebíčský zpravodaj, Vysočina–news.cz, Žďárské noviny

Úvodní foto: Výstava Region Press Foto se koná do 31. ledna v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě.
Výstavu Region Press Foto připravil Syndikát novinářů Vysočina ve spolupráci s médii z regionu. Na snímku instaluje jeden z panelů předseda syndikátu Jaroslav Paclík, autor: Petr Klukan.

  • Facebook
  • Twitter