Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Z Třebíče s baseballem a softballem za oceán

/
/
/
289 Zobrazení



Dva zástupce bude mít letos baseballový klub Třebíč Nuclears na vrcholných turnajích organizace Little League v USA. S výběrem oblasti JIH postoupil na turnaj světové série Junior League Jakub Kliner a v softballové kategorii Senior League bude oblast Evropy a Afriky reprezentovat bývalá hráčka a současná trenérka třebíčského klubu Denisa Šustrová.

Kvalifikační turnaj Junior League se tradičně odehrál v polském městě Kutno a český výběr jím nakonec prošel bez jediného zaváhání. Češi postupně porazili Itálii 6:0, Ukrajinu 18:0 a Nizozemsko 8:3, aby ve finále znovu narazili na italský tým. Závěrečný duel byl už úplně o něčem jiném než úvodní měření sil a Češi zvítězili až po velké bitvě nejtěsnějším rozdílem 5:4.

Junior League World Series se bude konat od 13. do 20. srpna 2023 v Michiganu. Softballovou světovou sérii Senior League, na kterou zamíří Denisa Šustrová, pak bude hostit na přelomu července a srpna Delaware. Češky na cestě kvalifikací pro Evropu a Afriku prošly postupně přes Nizozemsko 16:1 a dvakrát porazily Itálii 11:10 a 13:3.

Denisa Šustrová z Třebíče poletí za oceán hrát světovou sérii softballové Senior League.
Foto: Vladimír Kouba

Úvodní foto: Třebíčský baseballista Jakub Kliner vybojoval s českým výběrem oblasti Jih postup na světovou sérii soutěže Junior League v USA, kde bude reprezentovat region Evropy a Afriky.
Foto: Tomáš Kliner

  • Facebook
  • Twitter