Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmnáctý ročník festivalu Jakub Pustina a jeho hosté nabídne několik koncertů po Vysočině

/
/
/
522 Zobrazení



Po osmnácté se na Vysočině od července do září uskuteční putovní festival nazvaný Jakub Pustina a jeho hosté, který podporuje Kraj Vysočina a město Žďár nad Sázavou. Vznikl ve Žďáru nad Sázavou a pravidelně představuje po boku žďárského tenoristy Jakuba Pustiny zajímavé pěvce z naší i zahraniční scény.

Jakub Pustina už dvacet let patří mezi přední operní pěvce a díky své houževnatosti, mohutnému hlasu a talentu se propracoval až na pěvce nejnáročnějších operních partů na světě, například partů Richarda Wagnera. Díky své hlasové výdrži a technice patří mezi několik pěvců na celém světě, kteří jsou schopni zvládnout extrémně dlouhý a extrémně náročný part Wagnerova Tristana. Jakub Pustina ale zůstává nadále vysočinským patriotem a jeho festival je tak už neodmyslitelnou součástí kulturního dění na Vysočině. V minulosti festival hostil vynikající mladé operní pěvce z mnoha zemí světa a mnohdy i již velice známé a renomované umělce.

„Letošní festival je věnován třem výrazným pěvcům světové a tuzemské scény. Posluchači se mohou těšit na světovou sopranistku Gabrielu Beňačkovou, muzikálovou legendu Daniela Hůlku nebo mezzosopranistku Andreu Kalivodovou. Na klavír umělce doprovodí Marta Vašková a Ladislava Kaspříková,“ zve Jakub Putina.

Termíny koncertů
14. července od 19.00
Horácká galerie, Nové Město na Moravě
Koncert s Danielem Hůlkou

18. srpna od 19.00
Kostel sv. Rodiny, Havlíčkův Brod
Koncert s Andreou Kalivodovou

8. září od 19.00
Kostel Nanebevzetí Pany Marie, Polná
Koncert s Danielem Hůlkou

17. září od 19.00
Jupiter club, Velké Meziříčí
Koncert s Gabrielou Beňačkovou

23. září od 17.00
Kostel sv. Kateřiny, Třešť
Koncert s Gabrielou Beňačkovou

29. září
Městské divadlo, Žďár nad Sázavou
Koncert s Andreou Kalivodovou

  • Facebook
  • Twitter