Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vznik a vývoj umění v pravěku a Francouzské epitafy ve středu v Telči

/
/
/
454 Zobrazení



Přednáška z cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás, nazvaná Vznik a vývoj umění v pravěku, a koncert s názvem Francouzské epitafy se konají ve středu 15. února v Univerzitním centru Masarykovy univerzity a v Lannerově domě v Telči.

Přednáška Pavel Macků, ředitele telčského pracoviště Národního památkového ústavu (NPÚ), začíná v 18.00 a bude malým zamyšlením nad tím, kde a jak se vzalo umění, co k jeho vzniku mohlo vést a jak se proměňovalo v průběhu času.  Vedle paleolitických řezeb do kostí a mamutoviny, nástěnných maleb a první figurální a portrétní plastiky budou posluchači seznámeni s prvními projevy sakrální a později i profánní neolitické architektury. Výlet do prehistorie začne před 350 000 lety.

Koncert, na kterém vystoupí v Lannerově domě zpěvačka Radka Rubešová a kytarista Michal Svoboda, začíná v 19.00. Během koncertu zazní díla P. Viardota, G. Bécauda, J. Brela, G. Bizeta a dalších.

  • Facebook
  • Twitter