Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vyzkoušejte si v Třebíči vlastní animace s Annou Mastníkovou

/
/
/
614 Zobrazení



Jak vzniká animovaný film si mohou lidé vyzkoušet v Komunitním centru Moravia o víkendu od pátku 29. do neděle 31. července. Spolek Fšem do Třebíče pozval výtvarnici Annu Mastníkovou, která má dlouholeté zkušenosti s lektorováním v animačních kurzech. Hned tři workshopy proběhnou při příležitosti zahájení výstavy autorčiných ilustrací v třebíčské kavárně Vzpomínka – Galerii Fšem.

Výtvarnice Anna Mastníková vystudovala obor Animovaná tvorba na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Následně absolvovala ilustrátorskou stáž ve Štrasburku a na pražské UMPRUM, kde později vystudovala také obor Filmové a televizní grafiky. V současné době působí jako ilustrátorka dětských knih a vyučuje workshopy klasické animace.

Lektorský víkend začne v pátek 29. července v 16.00 workshopem předmětové animace. Jde o techniku stop-motion, která je známá zejména díky filmům Jana Švankmajera. Z věcí kolem nás lze díky ní stvořit krátký příběh – penál potají ukusující svačinu, válku přezůvek nebo samokreslící pastelky.

Tři workshopy s Anna Mastníkovou čekají na zájemce v Třebíči


O sobotním dopoledni v 10.00 naváže objektová animace, kde bude možné vyzkoušet si klasickou techniku animace pod kamerou pomocí papírových loutek, spojených pohyblivými kloubky. V této dílně uplatní schopnosti ti, kteří rádi kreslí.
V sobotu se Anna Mastníková ještě představí Třebíčanům coby ilustrátorka na vernisáži své výstavy v kavárně Vzpomínka. Od 16.00 zde se spolkem Fšem představí své ilustrace. Jako kulturní doprovod vystoupí třebíčský performer slam poetry Jan Míšek alias Mikeš. Poté zahraje folková formace Pouliční somráci.
Poslední z trojice workshopů bude patřit dětem. V nedělním dopoledni si děti sami nebo s pomocí rodičů mohou vyzkoušet různé animační techniky. K dispozici budou papírové loutky i předměty. Děti mají navíc možnost přinést si svoji oblíbenou hračku a s pomocí filmu ji oživit.
Jeden workshop bude trvat 60 minut, je koncipován pro tři osoby a jednotlivce vyjde na 350 Kč. Přihlásit se lze do pátku 22. července na čísle 776 580 811 nebo přes online formulář, který je k dispozici na sociálních sítích spolku Fšem.

Časový harmonogram:
• PŘEDMĚTOVÁ ANIMACE 29. 7. v 16:00 a v 17:00, KC Moravia
• OBJEKTOVÁ ANIMACE 30. 7. v 10:00 a v 11:00, KC Moravia
• VERNISÁŽ VÝSTAVY ANNY MASTNÍKOVÉ 30. 7. v 16:00, kavárna Vzpomínka
• PRO DĚTI – ANIMACE 31. 7. v 10:00 a v 11:00, KC Moravia

  • Facebook
  • Twitter