Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladíkovi hrozí až pět let za loupežné přepadení v Jihlavě

/
/
/
877 Zobrazení



V policejní cele skončil šestnáctiletý mladík, který si vyhlédl v Jihlavě přibližně stejně starého chlapce, přinutil ho pod pohrůžkou násilí, aby mu vydal finanční hotovost, čímž se dopustil loupežného přepadení. V květnu letošního roku přepadl obdobným způsobem jiného chlapce, kterému odcizil bundu. Mladíka kriminalisté zadrželi a obvinili z trestného činu loupeže.

„V úterý 19. července krátce po druhé hodině odpoledne přijali policisté oznámení o přepadení muže. V Jihlavě v lesoparku Keťásek se dal šestnáctiletý mladík do řeči s poškozeným, naznačil mu, že má u sebe zbraň, kterou mu chtěl ukázat. Sedmnáctiletý mladík to odmítl, ale v tu chvíli mu obviněný začal vyhrožovat a pod pohrůžkou násilí přinutil poškozeného, aby mu vydal finanční hotovost, kterou mu chlapec z obavy použití zbraně dal,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.
Do lesoparku ihned vyjely policejní hlídky a policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelého a začali po něm v lokalitě pátrat. „Hledání bylo úspěšné, strážníkům městské policie se podařilo hledaného na Masarykově náměstí v Jihlavě omezit na osobní svobodě. V tu dobu bylo po šestnáctiletém mladíkovi vyhlášeno celostátní pátrání, neboť byl na útěku z výchovného ústavu, kde má být umístěn. Poté už mladík putoval do policejní cely,“ dodala Michaela Lébrová s tím, že obviněný mladík byl v minulosti třikrát stíhán za loupežná přepadení.
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného šestnáctiletého mladíka do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl mladík vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Mladistvému hrozí podle informací policistů za spáchanou trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let.

  • Facebook
  • Twitter