Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Spolu představuje v novoměstské nemocnici aktivity dětí z běžných a speciálních tříd

/
/
/
197 Zobrazení



V pestré mozaice snímků žďárského fotografa Milana Šustra vystavených ve foyer novoměstské nemocnice jsou zachyceny nejrůznější aktivity dětí ze Základní školy Komenského 6 ve Žďáře nad Sázavou.

„Je to jediná žďárská škola, která nabízí speciální třídy pro handicapované děti. Na fotografiích jsou děti z běžných i speciálních tříd. Proto název Spolu,“ vysvětlil Milan Šustr.
Projekt Spolu vznikal několik měsíců. Výstupem je jedna stálá a jedna putovní výstava. Druhá jmenovaná nyní doputovala až do novoměstské nemocnice. „Jsou tu fotografie z canisterapie, hipoterapie, společenských akcí a z dalších aktivit. Děti spolupracovaly naprosto úžasně,“ pochvaloval si práci s dětskými modely žďárský fotograf.
Projekt už má i své pokračování, ve škole nově vznikla takzvaná Tvořící dílna. „Je určena pro děti ze speciálních tříd a jejich rodiče. Snažíme se spolu s lektorkou Ivanou Petrovou pro ně vytvořit pěkné prostředí, v němž mohou společně trávit čas. Fotografie, které při jejich tvůrčí činnosti postupně vznikají, doplňujeme i do putovní výstavy,“ poznamenal Milan Šustr.

  • Facebook
  • Twitter