Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Photographia natura v jihlavském muzeu

/
/
/
781 Zobrazení



Výstava Photographia natura v Muzeu Vysočiny Jihlava seznamuje návštěvníky se stejnojmennou fotografickou soutěží a s výsledky jejího sedmnáctého ročníku. Vítězné snímky jsou k vidění v rámci expozice na muzejních arkádách a také na webových a facebookových stránkách a na instagramu jihlavského muzea.

Tématem sedmnáctého ročníku fotosoutěže pořádané Muzeem Vysočiny Jihlava byly Interakce v přírodě. „Do uzávěrky 11. listopadu 2020 jsme obdrželi 161 soutěžních fotografií od 33 autorů ze 17 obcí a měst z území celé republiky. Ve dnech 26. a 27. listopadu proběhlo anonymní hodnocení soutěžních snímků, při němž každý z osmi porotců vybral deset nejlepších snímků. Prostý součet udělených bodů stanovil pořadí celkem 39 bodovaných snímků.
Zvítězila fotografie Hodování od Jaroslavy Melicharové z Jihlavy. Na druhém místě se umístil snímek Já chci taky! Jaroslava Hedbávného z Třebíče a třetí místo získal opět jihlavský autor Pavel Zach se snímkem U rybníka.
Všichni jmenovaní získávají ceny, které kromě Muzea Vysočiny Jihlava věnoval i Kraj Vysočina a firma Mitech, s. r. o., Jihlava. Vernisáž, na níž se tradičně uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání cen autorům nejlépe hodnocených snímků, se ale neuskutečnila z důvodu nouzového stavu a omezení provozu muzea,“ uvedl kurátor výstavy Pavel Bezděčka.
Výstava Photographia Natura 2020, na níž je vystaveno 60 nejlepších a nejzajímavějších fotografií, bude v jihlavském muzeu otevřena do neděle 7. února 2021, následně bude na dva měsíce zapůjčena do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.

Fotogalerie

  • Facebook
  • Twitter