Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysoká škola polytechnická Jihlava spolupracuje se školami z Vysočiny

/
/
/
655 Zobrazení



VŠPJ hostila v průběhu uplynulého semestru na své půdě studenty středních škol i žáky základních škol. Katedra technických studií připravila praktické ukázky a cvičení ve svých laboratořích pro studenty a žáky těchto škol: Soukromé gymnázium AD FONTES Jihlava, Gymnázium Jihlava, Biskupské gymnázium Žďár nad Sázavou, ZŠ Seifertova Jihlava a Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava.

„Studenti se seznámili s vybavením laboratoří a vyzkoušeli si měření pomocí optodigitálního mikroskopu KEYENCE, měli možnost zhlédnout průběh tahové zkoušky na univerzálním elektromechanickém zkušebním stroji INSTRON 3345 a únavové zkoušky na dynamickém eletropulzním testovacím stroji ElectroPuls E10000,“ informovala Magdalena Martini z VŠPJ.

Hlavně žáci ocenili ukázky jednoduchých počítačových simulací a nastínění jejich možností v reálném životě. Viděli videozáznam natočený naším dronem, na kterém si vyzkoušeli identifikaci budov ze svého okolí a v laboratoři počítačových a řídicích systémů sklidil velký úspěch funkční model vláčkoviště a model synchronizace ozubených kol. Nechyběla ani návštěva zvukotěsné komory a nahrávacího studia v laboratoři zpracování signálu a multimédií.

Kromě praktických ukázek byly pro studenty připraveny i přednášky na různá témata, dle zaměření a požadavků konkrétní školy. Studenti se mohli dozvědět spoustu zajímavých informací, např. o bezpečnosti na internetu, o provozu bezpilotních systémů – dronů na VŠPJ nebo o meteostanici, kterou Katedra technických studií VŠPJ provozuje a zpracovává data, které se z ní dají získat.

Studenti si užili i prohlídku letadlové techniky a létání v parku VŠPJ, kde jim byly předvedeny specifické úlohy pořizování fotografií a videa z bezpilotních letadel a také ukázka pokročilého řízení bezpilotního letadla s využitím snímání obrazu a on-line přenosu vizuální informace do brýlí pro virtuální realitu.

„Doufáme, že tyto návštěvy žáků a studentů u nás, vzbudí v mladé generaci zájem o techniku a pevně věříme, že tato spolupráce povede i k tomu, že se mnozí z těchto studentů rozhodnou u nás studovat,“ doplnila na závěr Magdalena Martini.

  • Facebook
  • Twitter