Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysoká škola polytechnická Jihlava se začne měnit

/
/
/
1203 Zobrazení



V pátek 20. dubna podepsali zástupci Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) a společnosti Sdružení VŠPJ, kterou tvoří stavební firmy Podzimek & synové spolu s PSJ smlouvu  za více než 166 milionů Kč na výstavbu výukového centra. Stavět se začne v pondělí 23. dubna. 

Po dlouhých letech příprav, vyjednávání a výběrových řízení tak čeká jihlavskou vysokou školu největší investice v její historii. Zároveň se jedná o jednu z největších stavebních investic do vzdělávacího zařízení na Vysočině za dobu jeho existence.

Slavnostní podpis smlouvy

Zásadním přínosem stavby nové posluchárny je její kapacita. Nyní mají největší posluchárny v budově školy kapacitu 134 a 132 osob. Po otevření nové posluchárny už VŠPJ nebude muset využívat prostory mimo vlastnictví školy (například DKO a kino Dukla), čímž se zvýší i komfort studentů. Stavba by měla být dokončena v prosinci 2019. Nová posluchárna nahradí hospodářskou budovu a již nefunkční kotelnu, bude stržena také zeď v ulici Tyršova. Pro veřejnost je důležité, že průjezd ani průchod Tyršovou ulicí by neměl být nijak omezen.

  • Facebook
  • Twitter