Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina zná jména deseti nejlepších pedagogů z kraje

/
/
/
1367 Zobrazení



Rozvoj potenciálu žáků, motivace k učení ale i profesní rozvoj a práce pro odbornou učitelskou komunitu. Tyto a další předpoklady naplňuje desítka učitelů, která v pátek 13. října v historické aule Vysoké školy polytechnické Jihlava převzala ocenění Učitel Vysočiny 2023. V rámci ankety jsou oceněni ti nejlepší pedagogové základních a středních škol napříč Vysočinou.

Z návrhů podaných vedením škol a přihlášek vypracovaných jednotlivými učiteli a učitelkami vybírala devítičlenná komise odborníků z praxe. „Hodnotili čtyři hlavní kritéria. Kantoři museli popsat, jak své žáky a studenty motivují k učení, ukazují jim cestu k dalšímu rozvoji, nabízejí podporu a současně je vedou k odpovědnosti za vlastní učení. U oceněných pedagogů je stejně tak důležitý i profesní rozvoj, předávání zkušeností dalším učitelům a spolupráce s rodiči,“ přiblížil Jan Břížďala, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. Pod jeho záštitou anketu vyhlašuje krajská příspěvková organizace Vysočina Education ve spolupráci s Krajem Vysočina.

Cílem ankety je podpořit prestiž učitelského povolání a zvýšit povědomí o náročnosti pedagogické práce. „Zároveň bychom rádi ocenili kvalitní pedagogy a připravili vhodné kandidáty z Vysočiny pro účast v odborné ceně Global Teacher Prize Czech Republic,“ doplnil Jan Břížďala. Národní ocenění každoročně získává trojice inspirativních kantorů. Letos se mezi pětatřicet finalistů probojovala i trojice zástupců z Vysočiny.

Ocenění Učitel Vysočiny 2023 získali:

  • Sláma Miroslav, informatika
    Základní škola Nové Město na Moravě
  • Vydlák Václav, matematika a fyzika
    Gymnázium Havlíčkův Brod
  • Turín Jan, UOV – pokrývač
    Střední škola stavební Jihlava
  • Pilař Milan, český jazyk a literatura, základy společenských věd
    Střední průmyslová škola stavební ak. Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod
  • Šenkýř Vlastimil, Ateliér keramiky a porcelánu – výtvarná praxe
    Akademie – Vyšší odborná škola, Gymnázium a Střední odborná škola uměleckoprůmyslová Světlá nad Sázavou
  • Husák Štěpán, dechové žesťové nástroje
    ZUŠ Bystřice nad Pernštejnem
  • Hanáková Jana, matematika a pedagogika
    ZŠ TGM, Moravské Budějovice
  • Bretšnajdrová Květa, český jazyk, dějepis a výtvarná výchova
    Gymnázium Moravské Budějovice
  • Flekalová Jana, informatika a výpočetní technika
    Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou
  • Rédlová Veronika, chemie, biologie
    Základní škola T. G. Masaryka Jihlava

Anketa Učitel Vysočiny navazuje na tradici z roku 2019. V letošním ročníku jsou mezi oceněnými pedagogy nejen pedagogové z krajských středních škol, ale Kraj Vysočina představuje a oceňuje i kolegy ze základních škol. Ty zřizují obce a města.

  • Facebook
  • Twitter