Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté z Vysočiny zastavili dodávku plnou migrantů s dětmi

/
/
/
1162 Zobrazení



Dodávku se 27 migranty ze Sýrie – muži, ženami a sedmi dětmi zastavili v sobotu 14. října policisté cizinecké policie na dálničním odpočívadle na 111. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Dodávku s německou poznávací značkou řídila 42letá Němka.

„V nákladovém prostoru vozidla se tísnilo 27 osob, které u sebe neměly žádné doklady, které by je opravňovaly pobytu na území České republiky,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že všechny migranty policisté zajistili a převezli na pracoviště odboru cizinecké policie, kde s nimi probíhají nezbytné procesní úkony, včetně identifikačních úkonů.

Řidička je podezřelá ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Se souhlasem státního zástupce skončila v policejní cele.

Dalších migranti se pohybovali na benzínce ve Velké Bíteši

Druhý případ se odehrál v prostorách benzínky ve Velké Bíteši. Tam policisté v sobotu 14. října dopoledne zajistili pět mužů – migrantů ze Sýrie. „Zatím není jasné, jakým způsobem se dostali na místo. Policisté i tyto migranty převezli k provedení nezbytných identifikačních a procesních úkonů na pracoviště odboru cizinecké policie do Jihlavy,“ doplnila Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter