Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výměna rostlin už i v Třebíči, pod taktovkou spolku Fšem

/
/
/
423 Zobrazení



Výměna pokojových květin je koncept akce, ze které si lidé mohou zdarma odnést část rostliny neboli tzv. řízek, ze kterého mohou doma vypěstovat její klon. Spolek Fšem ve spolupráci s kavárnou We love coffee pořádá tuto akci v pátek 23. září v prostorech kavárny od 14.00 do 18.00.

Zájemci mohou přinést rostlinku nebo její kus, který jim doma přebývá a vyměnit za jinou, která jim bude dělat radost.
Pokojové rostliny a jejich pěstování se v poslední době těší čím dál větší oblibě, nejen u mladých lidí. Stávají se oblíbenou a populární součástí našich domovů a jejich fotek jsou plné sociální sítě. „Dávno pryč jsou ty doby, kdy jsme nadávali na tchýniny jazyky na úřadech nebo rozrůstající se monstery u babičky. Dnes je tiše obdivujeme, případně někteří z nás mají po ruce vždy nůžky a z malého kousku rostliny se doma pokouší vypěstovat novou. A o to právě na třebíčském swapu půjde,“ říká jedna z organizátorek Dominika Kadulová.

Zájemci a zájemkyně mohou kdykoliv v pátek 23. září od 14.00 do 18.00 přijít do kavárny We love coffee a kromě dobrého šálku kávy a lahodného dezertu si domů odnést kousek zelené radosti. Pravidla akce nebudou striktní, tudíž návštěvníci mohou kousek rostliny přinést a vyměnit za jiný, ale i si pouze kousek odnést, pokud zrovna nemají co nabídnout. „Naším cílem je šířit radost z pěstování a ozeleňování svých domovů a potkat se s lidmi se stejnou zálibou. Můžou tak přijít i lidé, které pěstování zajímá a zatím nemají co svého nabídnout, rády jim i poradíme, jak se o danou rostlinu co nejlépe starat,“ doplňuje organizátorka.

  • Facebook
  • Twitter